ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Βίντεο με τον δράστη της επίθεσης στο Παρίσι δημοσίευσε o ISIS

Βίντεο με τον δράστη της επίθεσης στο Παρίσι δημοσίευσε o ISIS Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από το βίντεο.
1

H οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ένας νεαρός άνδρας, που παρουσιάζεται ως ο δράστης της επίθεσης και ορκίζεται πίστη στη τζιχαντιστική οργάνωση.

Το Amaq, το πρακτορείο προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους, ανήρτησε στο Telegram ένα βίντεο όπου διακρίνεται ένας νεαρός άνδρας να φοράει κουκούλα και το κάτω μέρος του προσώπου του είναι καλυμμένο με ένα μαύρο μαντήλι.

Ο δράστης της επίθεσης του Σαββάτου έχει τραυτοποιηθεί ως ο 20χρονος Καμζάτ Αζίμοφ, γάλλος πολίτης που γεννήθηκε στην Τσετσενία και ύποπτος για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση. O Αζίμοφ έπεσε χθες νεκρός από πυρά αστυνομικών, αφότου επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς στο Παρίσι.

Στο βίντεο, ο άνδρας που φέρεται να είναι ο Αζίμοφ, μιλάει στα γαλλικά και ορκίζεται πίστη στον ηγέτη των τζιχαντιστών Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Βίντεο με τον δράστη της επίθεσης στο Παρίσι δημοσίευσε o ISIS Facebook Twitter
Γαλλικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν στη δημοσιότητα μία φωτογραφία του Καμζάτ Αζίμοφ.

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή για την επίθεση στη γαλλική πρωτεύουσα, που προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων.

«Ο δράστης αυτής της επίθεσης με μαχαίρι στο Παρίσι είναι ένας στρατιώτης του ισλαμικού Κράτους και η επιχείρηση διαπράχθηκε ως αντίποινα για τις χώρες του διεθνούς συνασπισμού» που πολεμά τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία, σύμφωνα με μια «πηγή ασφαλείας» στο Amaq.

  

Διεθνή
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια