Απεργία την Πρωτομαγιά

Ισραήλ: Ενώπιον στρατοδικείου θα βρεθεί αντιμέτωπη η 16χρονη Παλαιστίνια που χαστούκισε Ισραηλινό στρατιώτη

Ισραήλ: Ενώπιον στρατοδικείου θα βρεθεί αντιμέτωπη η 16χρονη Παλαιστίνια που χαστούκισε Ισραηλινό στρατιώτη Facebook Twitter
EPA/ABIR SULTAN
1

Η 16χρονη Παλαιστίνια Άχεντ Ταμίμι, που χαστούκισε έναν Ισραηλινό στρατιώτη πριν δύο εβδομάδες, θα βρεθεί αντιμέτωπη με κατηγορίες για βιαιοπραγία ενώπιον ενός ισραηλινού στρατοδικείου, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές.

Σε ένα βίντεο, που καταγράφει το περιστατικό της 15ης Δεκεμβρίου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη εμφανίζει την Άχεντ και τη ξαδέλφη της Νουρ Νάτζι να πλησιάζουν δύο Ισραηλινούς που ακουμπούσαν σε έναν τοίχο και να τους σπρώχνουν, να τους χαστουκίζουν, να τους κλωτσάνε και να τους γρονθοκοπούν. Οι στρατιώτες, με πλήρη εξάρτυση, παραμένουν απαθείς.

Το βίντεο έγινε viral, με τους Παλαιστινίους να εξαίρουν τον ηρωισμό της 16χρονης, με τους Ισραηλινούς να συζητούν κατά πόσον ο στρατιώτης έπραξε σωστά στο να μην αντιδράσει.

Το περιστατικό διαδραματίστηκε μπροστά από το σπίτι της οικογένειας Ταμίμι, στη Νάμπι Σάλεχ, βόρεια της Ραμάλα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, κατά τη διάρκεια πετροβολισμών ενάντια σε στρατιώτες, σύμφωνα με τον στρατό.

Τρεις μέρες μετά τη προβολή του βίντεο στην ισραηλινή τηλεόραση, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο στο σπίτι της οικογένειας Ταμίμι και συνέλαβαν την Άχεντ και την μητέρα της Ναριμάν, που ήταν παρούσα την ώρα του περιστατικού.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ο στρατιώτης «ενήργησε επαγγελματικά», αλλά ακροδεξιοί Ισραηλινοί πολιτικοί χαρακτήρισαν ταπεινωτική τη συμπεριφορά του.

Στην ακροαματική διαδικασία που έγινε σήμερα σε μια αίθουσα στρατοδικείου στη φυλακή Όφερ, κοντά στη Ραμάλα, οι εισαγγελείς τόνισαν ότι σκοπεύουν να απαγγείλουν κατηγορίες στην 16χρονη, ανάμεσά τους για βιαιοπραγία και προσβολή στρατιώτη.

Ζήτησαν την παράταση της κράτησής της μέχρι να συνταχθεί το κατηγορητήριο.

Η Άχεντ Ταμίμι έγινε γνωστή όταν ύψωσε το δάκτυλό της κάτω από τη μύτη των Ισραηλινών στρατιωτών, μια σκηνή που απαθανατίστηκε σε μια σειρά φωτογραφιών και ώθησε το 2012 τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τότε πρωθυπουργό, να την προσκαλέσει στην Τουρκία για να την γνωρίσει.

Πριν δύο χρόνια εμφανιζόταν σε φωτογραφίες όταν δάγκωσε έναν στρατιώτη που επιχείρησε να συλλάβει τον μικρότερο αδερφό της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters - AFP

Διεθνή
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Η πράξη της 16χρονης δείχνει γενναία αν αναλογιστεί κάποιος τον οπλισμό που φέρει ο στρατιώτης, στην πραγματικότητα όμως είναι ενέργεια 100% σχεδιασμένη για τον κόσμο των media: Κανένας από τους δύο δεν θα συμπεριφερόταν έτσι αν δεν γνώριζε ότι εικονογραφείται. Η κάμερα εξασφαλίζει τη ζωή της 16χρονης, γιατί ο στρατιώτης έχει εκπαιδευτεί να μη δείχνει σκληρός, όταν είναι πιθανό να καταγράφεται. Γι'αυτό ο στρατός δήλωσε ότι ενήργησε με επαγγελματισμό (=τήρησε όσα διδάχθηκε). Αν δεν υπήρχε πιθανότητα καταγραφής, ο υποκόπανος του όπλου θα είχε σταματήσει στο κεφάλι της μικρής - κάτι που και η μικρή ασφαλώς γνωρίζει. Έχουμε πλέον ακτιβισμό όσο διαρκεί το video, κάτι που σημαίνει ότι η 16χρονη, παρά τον πόνο που έχει υποστεί, έχει και αυτή εκπαιδευτεί από τις εκεί παλαιστινιακές οργανώσεις να είναι ένα ακόμη προϊόν για κατανάλωση στον κόσμο της επικοινωνίας. Με την έννοια αυτή η δίωξή της δεν με στενοχωρεί, όπως των πραγματικών αγωνιστών που δεν αγωνίζονται με όρους επικοινωνίας ...