15χρονο κορίτσι συνελήφθη κατά τη διάρκεια σχολικής και απελάθηκε

15χρονο κορίτσι συνελήφθη κατά τη διάρκεια σχολικής και απελάθηκε Facebook Twitter
2

Το περιστατικό συνέβη στις 9 Οκτωβρίου στην Ανατολική πόλη Levier αλλά πήρε διαστάσεις σήμερα από μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση που δρα εναντίον των απελάσεων μαθητών. Η αστυνομία έβγαλε από το σχολικό λεωφορείο την 15χρονη μαθήτρια και την απέλασε στο Κόσοβο, τόπο καταγωγής των γονιών της, μαζί με την υπόλοιπη οικογένειά της. Είχαν προηγηθεί δύο αιτήσεις ασύλου που είχαν απορριφθεί.

Το περιστατικό έρχεται ένα μηνά μετά τη δήλωση του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών Manuel Valls -ενός εκ των πιο δημοφιλών πολιτικών στη χώρα- ότι οι περισσότεροι από τους 20.000 Ρομά που μένουν στη Γαλλία δεν έχουν τη διάθεση να ενσωματωθούν και θα πρέπει να σταλθούν πίσω στις χώρες τους. Ο Valls υπερασπίστηκε την απέλαση και δήλωσε ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται παντού.

Η 15χρονη Λεονάρντα μίλησε με γάλλους δημοσιογράφους από την πόλη της Μιτρόβιτσα και δήλωσε φοβισμένη. "Δεν θέλω να μείνω εδώ. Δεν μιλάω Αλβανικά και καμιά άλλη από τις τοπικές γλώσσες και δεν θέλω να πάω σχολείο εδώ".

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι η βόβμα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Διεθνή / Τι είναι η βόβμα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει διαμηνύσει ότι η ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν θα είχε νόημα μόνο αν υπάρχει εγγύηση πως μπορεί να εξουδετερώσει την υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση στο Φορντόου
LIFO NEWSROOM
Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Η ΕΕ θέλει να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ και την Κίνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης - Ωστόσο, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν έχουν λάβει υπόψη την εξαιρετικά υψηλή ζήτηση νερού που απαιτεί ο τομέας αυτός.
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Διεθνή / Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να αξιοποιήσει 200 δισ. ευρώ από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία μέσω επενδύσεων υψηλότερου ρίσκου, αποφεύγοντας τη νομική σύγκρουση της κατάσχεσης και ενισχύοντας την Ουκρανία απέναντι στη ρωσική απειλή
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιχείρηση κατά του Ιράν: Πρωτοφανής συντονισμός Μυστικών Υπηρεσιών και τεχνολογίας

Διεθνή / Πώς το Ισραήλ εισχώρησε στο Ιράν: Οι Μυστικές Υπηρεσίες, η τεχνολογία, οι «μεταμφιέσεις»

Απόρρητες τηλεφωνικές επικοινωνίες, hack σε τηλέφωνα, δορυφορικές εικόνες και εξελιγμένοι αλγόριθμοι δημιούργησαν μια «τράπεζα στόχων» που επέτρεψε ταυτόχρονες ακριβείς επιθέσεις κατά στρατιωτικών και πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Ρήγμα στον Λευκό Οίκο: Η οργή Τραμπ για την Τούλσι Γκαμπάρντ και οι προειδοποιήσεις για πυρηνικό πόλεμο με Ιράν

Διεθνή / Νέα ρήξη στον Λευκό Οίκο: Οργή Τραμπ για την επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών, Γκαμπάρντ για τα πυρηνικά του Ιράν

Η επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Τούλσι Γκαμπάρντ προειδοποιεί για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου με το Ιράν, προκαλώντας ένταση στον Λευκό Οίκο - Πώς αντιδρά ο Τραμπ και τι σημαίνει για τη στρατηγική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
<<Η αστυνομία έβγαλε από το σχολικό λεωφορείο την 15χρονη μαθήτρια και την απέλασε στο Κόσοβο, τόπο καταγωγής των γονιών της, μαζί με την υπόλοιπη οικογένειά της.>> Kαι που είναι το πρόβλημα???!!!Στην φιλόξενη Μάνδρα,Αττικής υπάρχει μπόλικους χώρος για πολλούς Ρομά!