Χιλιάδες «λουκέτα της αγάπης" που κλειδώθηκαν από ερωτευμένα ζευγάρια στην ιστορική γέφυρα Milviο της Ρώμης, θα καταστραφούν με κόφτες προκειμένου να σωθεί η ρωμαϊκή γέφυρα, καθώς κινδυνεύει να καταρρεύσει κάτω από το βάρος τους.

 

Εδώ και χρόνια, έχει δημιουργηθεί μια παράδοση από τους ερωτευμένους στη Ρώμη, να κλειδώνουν τα λουκέτα στη γέφυρα, αφού πρώτα χαράξουν πάνω τους το όνομα τους και ορκιστούν αιώνια αγάπη. Για να μην «ξεκλειδώσει» ποτέ ο έρωτας, πετάνε το κλειδί στον Τίβερη.  

 

 

Πηγή έμπνευσης της μόδας με τα λουκέτα αποτέλεσε η ιταλικής παραγωγής ταινία του Φεντερίκο Μότσια με τίτλο «Σε Θέλω» που προβλήθηκε το 2006.


Όμως πια τόση αγάπη ήταν μεγάλο φορτίο. "Αποφασίσαμε να αφαιρέσουμε τα λουκέτα για να αποκαταστήσουμε την ευπρέπεια στη γέφυρα", δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού δήμου.

 

Όπως φαίνεται και από τη δήλωση,δεν είναι μόνο το βάρος των λουκέτων που οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Καθώς η τάση των ζευγαριών να κλειδώνουν την αγάπη τους απογειώθηκε, η γέφυρα έγινε κομβικό σημείο συνάντησης αλλά και άσκησης άλλων «δραστηριοτήτων», όπως η χρήση ναρκωτικών. Τη Δευτέρα η αστυνομία συνέλαβε 17 άτομα, ύποπτα για πώληση αμφεταμίνης σε πολίτες που συγκεντρωνόταν σε μπαρ κοντά στη γέφυρα.

 

Οι αξιωματούχοι υποσχέθηκαν, για να μην πληγώσουν πολύ τους ερωτευμένους που υποσχέθηκαν εκεί αιώνια αγάπη, να δώσουν τη μάζα του μετάλλου που θα αφαιρεθεί για να τοποθετηθεί, σε κάποιο μουσείο της Ρώμης. Η γέφυρα πάντως θα φρουρείται πλέον νύχτα-μέρα για τον κίνδυνο να κλειδωθούν κι άλλες κλειδαριές της αγάπης πάνω της, καθώς ήδη υπάρχουν αντιδράσεις για την απόφαση.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr