Απεργία την Πρωτομαγιά

Υπό κράτηση τέθηκαν δύο μέλη των Pussy Riot

Υπό κράτηση τέθηκαν δύο μέλη των Pussy Riot Facebook Twitter
0

Υπό κράτηση έθεσαν τη Δευτέρα οι ρωσικές αρχές δύο μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot επειδή διοργάνωσαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τις φυλακές όπου εκτίει την ποινή του ο Ουκρανός σκηνοθέτης Oleg Sentsov.

Σε tweet που ανάρτησε στον λογαριασμό της η Maria Alyokhina, μία εκ των μελών της αναρχοφεμινιστικής πανκ κολεκτίβας δήλωσε ότι τόσο η ίδια όσο και η Olga Borisova κρατούνται στη πόλη Γιακούτσκ της Σιβηρίας.

Οι δύο κοπέλες διοργάνωσαν μία διαμαρτυρία έξω από τις φυλακές της πόλης, ενώ ανάρτησαν και ένα πανό με την επιγραφή «Ελευθερώστε τον Sentsov» σε κοντινή γέφυρα.

Ο Sentsov, ο οποίος κατάγεται από τη χερσόνησο της Κριμαίας, καταδικάστηκε πριν από δύο χρόνια σε 20ετή κάθειρξη για συνέργεια σε ένοπλη τρομοκρατική δράση. Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν χαρακτηρίστηκαν από αρκετούς ως πολιτικά υποκινούμενες, με δεκάδες προσωπικότητες στη Ρωσία και το εξωτερικό να ζητούν την απελευθέρωσή του.

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ