Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι ξεκινά το 2018 την κατασκευή πυρηνικού σταθμού

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι ξεκινά το 2018 την κατασκευή πυρηνικού σταθμού Facebook Twitter
0

Η Τουρκία έως το τέλος του 2017 θα εκδώσει όλες τις απαραίτητες άδειες που απαιτούνται για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού, η οποία θα ξεκινήσει το 2018, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογο του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, στην Κωνσταντινούπολη.


" Ο κύριος Αλμπαϊράκ υπογράμμισε ότι εντός του έτους θα εκδοθούν όλες οι σχετικές άδειες που απαιτούνται για την κατασκευή του. Νομίζω ότι εντός του 2018 θα ξεκινήσει (η κατασκευή)" , δήλωσε ο Νόβακ , όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από 4 ημέρες,  η  Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  ενέκρινε ψήφισμα, με το οποίο καλεί την Άγκυρα να μην προχωρήσει στην κατασκευή του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ακουγιούκαθώς η περιοχή είναι σεισμογενής  συνιστώντας απειλή όχι μόνο για την Τουρκία αλλά και για όλη την περιοχή της Μεσογείου».

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι ξεκινά το 2018 την κατασκευή πυρηνικού σταθμού Facebook Twitter

Υπέρ του ψηφίσματος ψήφισαν 477 ευρωβουλευτές και 64 κατά, ενώ την ψηφοφορία μετέδιδε η τηλεοπτική υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την κατασκευή του σταθμού είχε αναλάβει η ρωσική εταιρεία Rosatom, η οποία τον Ιούνιο ανακοίνωσε ότι προτίθεται να πουλήσει το 49% των μετοχών σε κοινοπραξία τουρκικών εταιρειών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ