Με την καθιερωμένη ετήσια παρέλαση στην «Κόκκινη Πλατεία» γιόρτασε η Ρωσία την 72η επέτειο από τη συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία είναι γνωστή ως «Ημέρα της Νίκης».

 

Περισσότεροι από 10.000 ένστολοι και σχεδόν 114 οχήματα έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις, σύμφωνα με τα κρατικά πρακτορεία Sputnik και Itar-Tass.

 

«Τα μαθήματα του παρελθόντος μας διδάσκουν πως πρέπει να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας είναι ικανές ν' αναχαιτίσουν οποιαδήποτε πιθανή απειλή» ανέφερε κατά την έναρξη της παρέλασης ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

«Αλλά για μία αποτελεσματική μάχη απέναντι στην τρομοκρατία, τον εξτρεμισμό, τον νεο-ναζισμό και άλλες απειλές κατά της διεθνούς κοινότητας πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Είμαστε ανοιχτοί σε ενδεχόμενες συνεργασίες», πρόσθεσε ο ισχυρός ηγέτης της Ρωσίας.

 

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως σήμερα παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα αντιαεροπορικά συστήματα Tor-M και Pantsir SA, ενώ μπροστά από την Κόκκινη Πλατεία παρέλασαν ακόμη τανκς, τεθωρακισμένα, διμοιρίες στρατιωτών και το βαλλιστικό πυραυλικό σύστημα Yars.