Οι απανταχού «πιστοί» της κάνναβης διαθέτουν πια τον δικό τους ναό, όπου μπορούν να καπνίζουν, να ενημερώνονται σχετικά και γενικά να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Η Διεθνής Εκκλησία της Κάνναβης είναι γεγονός και άνοιξε επισήμως τις πύλες της σήμερα, Πέμπτη 20 Απριλίου, στο Ντένβερ του Κολοράντο, στις ΗΠΑ. 

 

Οι άνθρωποι πίσω από το εγχείρημα, που αυτοαποκαλούνται «Elevationists», πιστεύουν πως «το πνευματικό ταξίδι του ατόμου και η αναζήτηση για νόημα της ζωής είναι μια αυτοπραγμάτωση που μπορεί να επιτευχθεί και να εμβαθυνθεί μέσα από την τελετουργική χρήση της κάνναβης». «Μέσω του τελετουργικού, καθοδηγούμενου από πνευματικές πρακτικές, τα μέλη της εκκλησίας χρησιμοποιούν το ιερό λουλούδι για να αποκαλύψουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, να ανακαλύψουν μια δημιουργική φωνή και να εμπλουτίσουν την κοινότητά τους με τους καρπούς αυτής της δημιουργικότητας», αναφέρει ο ιστότοπος της εκκλησίας.

 

 

 

 

 

Ο Steve Berke, ένας από τους συνιδρυτές της, ξεκαθαρίζει ωστόσο πως δεν πρόκειται για έναν χώρο που όπου ο κόσμος θα μαζεύεται απλώς και μόνο για να καπνίζει κάνναβη. «Θέλουμε να επηρεάσουμε θετικά την κοινότητά μας», εξηγεί ο ίδιος. Επίσης διευκρινίζει πως οι «Elevationists» είναι υπεράνω θρησκειών, αφού, όπως λέει, δεν πρόκειται για αντικατάσταση της υπάρχουσας πίστης αλλά περισσότερο για ένα συμπλήρωμά της. «Μπορείς να είσαι Χριστιανός ή Ιουδαϊστής και ταυτόχρονα Elevantionist. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πιστεύεις στην ανύψωση της ζωής σου ώστε να επιτύχεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου», σημειώνει. 

 

 

 

 

 

 

 

Η Διεθνής Εκκλησία της Κάνναβης στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτήριο 113 ετών που κάποτε λειτουργούσε ως λουθηρανική εκκλησία, που για τις ανάγκες του εγχειρήματος, φιλοτεχνήθηκε αναλόγως με τεράστια, πολύχρωμα, ψυχεδελικά murals. Οι ιδρυτές της φιλοδοξούν να την κάνουν «το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου όπου οι ενήλικοι μπορούν νόμιμα να καταναλώνουν κάνναβη σε ένα δημόσιο περιβάλλον», ενώ ξεκαθαρίζουν πως δεν θα πωλείται εκεί κάνναβη ή παρεμφερή προϊόντα. 

 

 

 

 

 

Τα χρήματα για την υλοποίηση της ιδέας συγκεντρώθηκαν μέσω διαδικτυακής καμπάνιας της IndieGoGo, που παραμένει ανοικτή για την συγκέντρωση επιπλέον πόρων.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr