ΟΑΧΟ: Σαρίν ή ένα παρόμοιο τοξικό αέριο χρησιμοποιήθηκε στη χημική επίθεση στη Συρία

ΟΑΧΟ: Σαρίν ή ένα παρόμοιο τοξικό αέριο χρησιμοποιήθηκε στη χημική επίθεση στη Συρία Facebook Twitter
0

Αέριο σαρίν ή κάποιο παρόμοιο απαγορευμένο τοξικό αέριο χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ στις 4 Απριλίου, από την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι, δήλωσε ο επικεφαλής της διεθνούς υπηρεσίας για την απαγόρευση των χημικών όπλων, σύμφωνα με τη βρετανική αντιπροσωπεία της. Τα ευρήματα υποστηρίζουν αναλύσεις που είχαν γίνει νωρίτερα από τουρκικά και βρετανικά εργαστήρια.

Η βρετανική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε σήμερα πως ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), Αχμέτ Ουζουμτζού, δήλωσε πως τα αποτελέσματα των αναλύσεων «δείχνουν πως χρησιμοποιήθηκε σαρίν ή μια ουσία όπως το σαρίν».

Η χημική επίθεση της 4ης Απριλίου, στην πόλη Χαν Σεϊχούν, προκάλεσε τον θάνατο σχεδόν 90 ατόμων, μεταξύ των οποίων και δεκάδες παιδιά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν προειδοποιεί για «καταστροφικά» αντίποινα μετά τις άνευ προηγουμένου απειλές του Τραμπ

Η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ κλιμακώνεται επικίνδυνα, μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου και τις προειδοποιήσεις της Τεχεράνης για «καταστροφικά» αντίποινα
THE LIFO TEAM