Άναψε το «πράσινο φως» για την πρώτη φαρμακευτική γονιδιακή θεραπεία στη Δύση

Άναψε το «πράσινο φως» για την πρώτη φαρμακευτική γονιδιακή θεραπεία στη Δύση Facebook Twitter
0

Εν αναμονή της έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε τη συγκατάθεσή του για την πρώτη φαρμακευτική γονιδιακή θεραπεία στο δυτικό κόσμο.

Πρόκειται για το φάρμακο Glybera της ολλανδικής εταιρίας βιοτεχνολογίας UniQure, το οποίο θεραπεύει μια πολύ σπάνια γενετική νόσο, που προκαλείται από την ανεπάρκεια της λιποπρωτεϊνης (ενζύμου) λιπάσης.

Σημειώνεται ότι στην Ευρώπη και στην Αμερική πάσχουν λίγες εκατοντάδες άνθρωποι και μέχρι στιγμής η μόνη αντιμετώπιση στην οποία καταφεύγουν, είναι η αυστηρή δίαιτα.

Το συνολικό κόστος θα ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ ανά ασθενή και θα είναι η πιο ακριβή φαρμακευτική θεραπεία στον κόσμο. Όπως αναφέρει η Financial Times, η πολύ υψηλή τιμή του φαρμάκου ενδέχεται να πυροδοτήσει αντιδράσεις τόσο μεταξύ των κυβερνήσεων, όσο και των ασφαλιστικών ταμείων, ιδίως σε μία συγκυρία κρίσης για τους κρατικούς προϋπολογισμούς.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσική Εκκλησία έστειλε στο μέτωπο οστά από το χέρι ενός αγίου πρίγκιπα του 14ου αιώνα

Διεθνή / Η Ρωσική Εκκλησία έστειλε στο μέτωπο οστά από το χέρι ενός αγίου πρίγκιπα του 14ου αιώνα

Τμήμα από το δεξί χέρι του Ντμίτρι Ντονσκόι «το ίδιο χέρι με το οποίο κρατούσε το σπαθί του» στη μάχη του Κουλίκοβο, σύμφωνα με το Πατριαρχείο Μόσχας θα περιοδεύσει σε ρωσικές στρατιωτικές μονάδες για να «ενισχύσει το ηθικό» των στρατιωτών.
THE LIFO TEAM