Οι πρώτοι Αφγανοί ρόκερς λέγονται "Μυρμήγκια"

Οι πρώτοι Αφγανοί ρόκερς λέγονται "Μυρμήγκια" Facebook Twitter
0

Φανατικός Σουνίτης Μουσουλμάνος επιτέθηκε με αυτοκίνητο-βόμβα σε λεωφορείο όπου επέβαιναν σαράντα Μουσουλμάνοι Σιίτες προσκυνητές που κατευθύνονταν από το Ιράν στην νοτιοδυτική πακιστανική πόλη Κουέτα. Σκοτώθηκαν οι 14 και τραυματίστηκαν οι 30.

Την ευθύνη για το δολοφονικό χτύπημα ανέλαβε η φανατική ομάδα Λάσκα-ε-Τζανγκβί, εξηγώντας ότι έγινε για λόγους εκδίκησης για τις επιθέσεις που έχουν δεχτεί τελευταία οι καταυλισμοί των Σουνιτών.

Σε μήνυμα που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα των Ταλιμπάν πάντως, οι Αφγανοί Ταλιμπάν διαχωρίζουν τη θέση τους από την επίθεση επισημαίνοντας ότι η εν λόγω ομάδα "δρα ελεύθερα και ανεξάρτητα".

Ωστόσο μέσα σ’ αυτό το ζοφερό κλίμα υπάρχει και μια θετική είδηση: μετά από 5 χρόνια απαγόρευσης της μουσικής από τους Ταλιμπάν, 4 νεαροί Αφγανοί τόλμησαν να φτιάξουν την πρώτη Αφγανική ροκ μπάντα. Ονομάζεται "Μόρτσα" (δηλαδή Μυρμήγκια) και σε αντίθεση με τις παραδοσιακές αφγανικές μπαλάντες ή τους μαχητικούς ύμνους των Ταλιμπάν, το συγκρότημα τραγουδά τη σκληρή καθημερινότητα σε μια εμπόλεμη πάμπτωχη χώρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει στο Κογκρέσο ότι ο πόλεμος στο Ιράν «έχει τερματιστεί»

Η επιστολή προς τους Αμερικανούς νομοθέτες επιχειρεί να δικαιολογήσει γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ζητά έγκριση για τον πόλεμο από το Κογκρέσο, παρότι η σύγκρουση έχει φτάσει το όριο των 60 ημερών
THE LIFO TEAM
RSF ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΣΟΥΔΑΝ

Διεθνή / Σουδάν: Έρευνα συνδέει ηγέτες της RSF με ακίνητα αξίας 20,7 εκατ. ευρώ στο Ντουμπάι

Η έκθεση αναφέρει ότι το Ντουμπάι λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο για περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την RSF, ενώ η οργάνωση κατηγορείται για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου
THE LIFO TEAM