Το 60% του αντάρτικου Χαλεπιού ελέγχει πλέον ο στρατός του Άσαντ

Το 60% του αντάρτικου Χαλεπιού ελέγχει πλέον ο στρατός του Άσαντ Facebook Twitter
EPA/SANA
0

Σχεδόν τα δύο τρίτα των ανταρτοκρατούμενων περιοχών στο ανατολικό Χαλέπι, βρίσκονται πλέον υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού.

Όπως έγινε γνωστό από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοι του κατέλαβαν στη διάρκεια της περασμένης νύκτας άλλη μια συνοικία του Χαλεπίου που ελεγχόταν από τους αντάρτες. Με την κατάληψη αυτής της συνοικίας, της Τάρικ αλ-Μπαμπ, το καθεστώς ελέγχει πλέον περίπου το 60% του ανταρτικού τομέα του Χαλεπίου, ο οποίος διέφευγε του ελέγχου του από το 2012.

Το καθεστώς εξασφαλίζει έτσι τον έλεγχο μιας οδού που συνδέει τις δυτικές συνοικίες της πόλης που ελέγχονται από τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις με το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου, που ελέγχεται από το καθεστώς και βρίσκεται λίγο νοτιότερα της Τάρικ αλ-Μπαμπ.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος εκδίωξαν τους αντάρτες από την Τάρικ αλ-Μπαμπ έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις που υποχρέωσαν πολλούς αμάχους να καταφύγουν σε γειτονική συνοικία. Σύμφωνα με το BBC, περίπου 250.000 άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα σε περιοχές της πόλης που πολιορκούνται.

Από τις 15 Νοεμβρίου, 307 άμαχοι, εκ των οποίων 42 παιδιά και 21 γυναίκες, έχουν σκοτωθεί στο ανατολικό Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Στο δυτικό Χαλέπι, 59 άμαχοι σκοτώθηκαν από τα ανταρτικά πυρά.

Η Μογκερίνι λέει ότι η πτώση του Χαλεπίου δεν θα σημάνει το τέλος του πολέμου

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε σήμερα πεπεισμένη ότι η κατάληψη από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις των περιοχών του Χαλεπιού που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών δεν θα τερματίσει τον πόλεμο στη Συρία.


«Είμαι πεπεισμένη ότι η πτώση του Χαλεπίου δεν θα σημάνει το τέλος του πολέμου», δήλωσε η Μογκερίνι έπειτα από συνάντηση στη Ρώμη με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία Στέφαν ντε Μιστούρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM