Τουρκία: Η συγγραφέας Ασλί Ερντογάν καταγγέλλει πως στη φυλακή την έχουν χωρίς νερό και φάρμακα

Τουρκία: Η συγγραφέας Ασλί Ερντογάν καταγγέλλει πως στη φυλακή την έχουν χωρίς νερό και φάρμακα Facebook Twitter
Tης αρνήθηκαν όχι μόνο την ενδεδειγμένη ιατροφαρμακευτική αγωγή, αλλά την έβαλαν να κοιμάται σε στρώμα όπου κάποιος είχε ουρήσει πριν.
0

Η βραβευμένη συγγραφέας Ασλί Ερντογάν, που συνελήφθη στις 20 Αυγούστου με την κατηγορία ότι διατηρούσε σχέσεις με Κούρδους αυτονομιστές του PKK, κατήγγειλε πως μέσα στις γυναικείες φυλακές του Μπακίρκιοϊ όπου και κρατείται, την μεταχειρίζονται με τρόπο που θα της αφήσει "μόνιμη φυσική ζημιά".

Η Ερντογάν, συνεργαζόταν με την εφημερίδα Ozgur Gundem, η οποία έκλεισε την περασμένη Τρίτη με δικαστική εντολή καθώς κρίθηκε ότι διέδιδε την προπαγάνδα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία. Προφυλακίστηκε στην Κωνσταντινούπολη με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και της υπονόμευσης της εθνικής ενότητας

Η συγγραφέας μίλησε στην Cumhuriyet μέσω του δικηγόρου της Nesrullah Oğuz και αποκάλυψε πως της αρνήθηκαν (για πέντε ημέρες) όχι μόνο την ενδεδειγμένη ιατροφαρμακευτική αγωγή (η Ασλί Ερντογάν υποφέρει από άσθμα, χρονίζοντα πνευμονικά προβλήματα ενώ πάσχει και από διαβήτη) αλλά ακόμη και το νερό, ενώ την έβαλαν να κοιμάται σε στρώμα όπου κάποιος είχε ουρήσει πριν.

Τουρκία: Η συγγραφέας Ασλί Ερντογάν καταγγέλλει πως στη φυλακή την έχουν χωρίς νερό και φάρμακα Facebook Twitter

  

"Με μεταχειρίζονται με τρόπο που θα αφήσει μόνιμη ζημιά στο σώμα μου" δήλωσε η Ερντογάν. "Τα τελευταία δέκα χρόνια έχω σοβαρό πρόβλημα με το έντερό μου. Το πάγκρεας και το πεπτικό μου σύστημα δεν λειτουργούν σωστά και δεν μου έχουν δώσει τα φάρμακά μου εδώ και πέντε ημέρες. Είμαι διαβητική και χρειάζομαι ειδική διατροφή. Αλλά στην φυλακή που είμαι μπορώ να τρώω μόνο γιαούρτι... Επίσης, παρόλο που υποφέρω από άσθμα και χρονίζοντα πνευμονικά προβλήματα, δεν μου έχει επιτραπεί η πρόσβαση σε καθαρό αέρα" τόνισε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Hurriyet, τα προβλήματα με την υγεία της ξεκίνησαν ενώ ήταν ακόμη στο κρατητήριο, οπότε διακομίστηκε στο νοσοκομείο για να επιστρέψει λίγο αργότερα στο κελί της. 

Η ίδια πρόσθεσε πως γνωρίζει την συμπαράσταση που δείχνουν για εκείνη όσοι βρίσκονται έξω. "Γνωρίζω για τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλονται. Καταλαβαίνω την ειλικρίνεια και τα συναισθήματα στα μηνύματα που λαμβάνω. Μπορεί να ακουστώ πολύ ρηχή, αλλά σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ" σημείωσε. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ