Το Facebook ανακοίνωσε την ενοποίηση των WhatsApp, Instagram και Messenger

Το Facebook ανακοίνωσε την ενοποίηση των WhatsApp, Instagram και Messenger Facebook Twitter
0

Σχέδια ενοποίησης των υπηρεσιών μηνυμάτων με το Instagram το WhatsApp και το Facebook Messenger, ετοιμάζει το Facebook.


Σύμφωνα με τους New York Times, ενώ οι τρεις αυτές εφαρμογές θα παραμείνουν φαινομενικά ως έχουν, σε βαθύτερο επίπεδο τα μηνύματα θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν μεταξύ των τριών αυτών υπηρεσιών.


Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του Facebook στο BBC, πρόκειται για μία διαδικασία ή οποία θα χρειαστεί αρκετό χρόνο.


Η ιδέα αποτελεί προσωπικό πρότζεκτ του ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ


Η ενοποίηση  των υπηρεσιών αυτών πρακτικά σημαίνει ότι κάθε χρήστης του Facebook θα έχει την δυνατότητα να επικοινωνεί απευθείας με κάποιον που έχει μόνο λογαριασμό στο WhatsApp, κάτι που προς το παρόν δεν είναι εφικτό.


Το έργο της ενοποίησης των τριών υπηρεσιών έχει ήδη ξεκινήσει και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2020.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ζούκερμπεργκ πιέζει ώστε το σχέδιο να καταστήσει την τριάδα των υπηρεσιών στο να γίνουν «χρήσιμες», αυξάνοντας τον χρόνο που αφιερώνουν οι χρήστες σε αυτές.


Συνδυάζοντας αποτελεσματικά όλους τους χρήστες της σε μια τεράστια ομάδα, το Facebook θα μπορεί ν' ανταγωνιστεί αποτελεσματικά τις υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων των ανταγωνιστριών εταιρειών – Google και Apple – εκτιμά η Μακένα Κέλι από ενημερωτικό σάιτ τεχνολογίας The Verge.


«Θέλουμε να δημιουργήσουμε την καλύτερη εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων που γίνεται και οι χρήστες επιθυμούν την επικοινωνία να είναι απλή, αξιόπιστη και εμπιστευτική» αναφέρει το Facebook σε επίσημη δήλωσή του.


«Προσπαθούμε να κάνουμε πιο αποτελεσματικά τα προϊόντα ανταλλαγής μηνυμάτων, κάνοντάς τα απολύτως κρυπτογραφημένα και εξετάζοντας τρόπους που θα διευκολύνουν την επικοινωνία ανάμεσα σε φίλους και συγγενείς σε διαφορετικά δίκτυα» πρoσθέτει.


Η απόφαση έρχεται σε μία περίοδο που το Facebook αντιμετωπίζει επανειλημμένα κριτική πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφαλή διαχείριση των δεδομένων των χρηστών.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βρετανός Επίτροπος Πληροφοριών έχει ήδη διατάξει έρευνες σχετικά με το πόσα δεδομένα μοιράζονται ανάμεσα στις υπηρεσίες του WhatsApp και του Facebook.

Με πληροφορίες από το BBC

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM