Καφέ στο Τόκιο προσλαμβάνει άτομα με αναπηρία για χειρίζονται ρομπότ σερβιτόρους

Καφέ στο Τόκιο προσλαμβάνει άτομα με αναπηρία για χειρίζονται ρομπότ σερβιτόρους Facebook Twitter
0

Ένα πρωτότυπο, τεχνολογικά, καφέ άνοιξε τις πύλες του στο Τόκιο με σερβιτόρους ρομπότ, τα οποία ελέγχουν άνθρωποι με παράλυση.


Ένα σύνολο δέκα ανθρώπων με διαφορετικές κινητικές δυσκολίες έχουν προσληφθεί από το Dawn Ver cafe του Τόκιο προκειμένου να ελέγχουν τους σερβιτόρους ρομπότ.


Οι χειριστές των συγκεκριμένων ρομπότ κερδίζουν 1,000 yen (περίπου 8 ευρώ) την ώρα για την εργασία τους, μισθός που αναλογεί στις κανονικές αμοιβές ενός σερβιτόρου στην Ιαπωνία.


Το συγκεκριμένο πρότζεκτ έγινε με την ελπίδα να δώσει περισσότερη ανεξαρτησία σε ανθρώπους με αναπηρία.
Τα ρομπότ OriHime-D που εκτελούν χρέη σερβιτόρου αναπτύχθηκαν από την start-up εταιρία, Ory, και είχαν σχεδιαστεί αρχικά για οικιακή χρήση σε ανθρώπους με αναπηρίες.


Δέχονται εντολές κίνησης, παρατήρησης και ομιλίας σε πελάτες και μπορούν να μεταφέρουν αντικείμενα, ιδιότητες οι οποίες προσαρμόστηκαν στις ανάγκες λειτουργίας του καφέ.


Το πιλοτικό αυτό σχήμα στοχεύει στον έλεγχο της σύνδεσης μεταξύ ρομπότ και ατόμων με αναπηρία και στην κυρίως στην οικονομική συνδρομή των ανθρώπων αυτών μέσω της διάδρασης αυτής.


Οι χειριστές των ρομπότ είναι ασθενείς με χρόνιες καταστάσεις μεταξύ των οποίων, τραυματισμοί στην σπονδυλική στήλη και αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ASL).


Η πειραματική λειτουργία του καφέ θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες. Οι δημιουργοί του συγκεντρώνουν χρήματα μέσω καμπάνιας crowdfunding προκειμένου να καταφέρουν να διατηρήσουν ανοιχτό το Dawn Ver cafe μέχρι το 2020.

Με πληροφορίες από το BBC 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM