Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα έχουν αυτόματο σύστημα αναγνώρισης προσώπων

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα έχουν αυτόματο σύστημα αναγνώρισης προσώπων Facebook Twitter
EPA
0

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2020, θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

Όπως εξήγησαν οι διοργανωτές, το μέτρο αυτό θα ληφθεί για λόγους «αυξημένης ασφάλειας». Το σύστημα δεν θα απευθύνεται σε θεατές και θα αφορά τους αθλητές, τους υπαλλήλους και τους εθελοντές.

Η τεχνολογία, η οποία παρουσιάστηκε στα μέσα ενημέρωσης σε μια εκδήλωση στην ιαπωνική πρωτεύουσα, θα χρησιμοποιήσει IC chips μέσα στα δελτία ταυτότητας, προκειμένου να επαληθεύεται αυτόματα η ταυτότητα όσων εισέρχονται σε 40 αθλητικούς και διοικητικούς χώρους.

Περισσότεροι από 300.000 αθλητές και προσωπικό των Αγώνων θα πρέπει να υποβάλουν φωτογραφίες σε βάση δεδομένων πριν ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες τον Ιούλιο του 2020.

«Κάθε φορά που μπαίνουν στην εγκατάσταση, πρέπει να περνάνε έλεγχο ασφαλείας», εξήγησε ο επικεφαλής ασφαλείας του Τokyo 2020 Τσουγιόσι Ιβάσιτα.

Το πρωτοποριακό σύστημα έχει δημιουργηθεί από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας πληροφοριών NEC.

«Οι χώροι του Τόκιο δεν έχουν πάντα αρκετό χώρο για τον έλεγχο ασφάλειας ή ακόμα και χώρο αναμονής για τον έλεγχο ασφάλειας. Όταν συμβαίνουν τα γεγονότα, περιμένουμε πολλοί άνθρωποι να έρθουν και ο καιρός θα είναι πολύ ζεστός».

«Το σύστημα θα εφαρμοστεί σε περισσότερες από 40 εγκαταστάσεις, όπως το κύριο στάδιο, το διεθνές τηλεοπτικό κέντρο, το Ολυμπιακό χωριό και ούτω καθεξής», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της NEC , Μασάκι Σουανούμα. 

Η NEC δήλωσε ότι δοκίμασε την τεχνολογία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016 και την έχει ήδη εφαρμόσει σε ορισμένα αεροδρόμια.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι άνθρωποι στην ανατολική Μεσόγειο χρησιμοποιούσαν κασσίτερο από τη Βρετανία πριν από 3.000 χρόνια

Τech & Science / Οι άνθρωποι στην ανατολική Μεσόγειο χρησιμοποιούσαν κασσίτερο από τη Βρετανία πριν από 3.000 χρόνια

Επιστήμονες λύνουν το αρχαίο «πρόβλημα του κασσίτερου»: Ο κασσίτερος από την Κορνουάλη διακινούνταν στη Μεσόγειο από την Εποχή του Χαλκού, αλλάζοντας την εικόνα της προϊστορικής Βρετανίας
LIFO NEWSROOM
Τι μας μαθαίνουν οι γορίλες για τις ανθρώπινες φιλίες και την κοινωνική μας φύση;

Τech & Science / Τι μας μαθαίνουν οι γορίλες για τις ανθρώπινες φιλίες και την κοινωνική μας φύση

Μελέτη 20 ετών σε ορεινούς γορίλες αποκαλύπτει πώς οι κοινωνικές σχέσεις επηρεάζουν την υγεία και την αναπαραγωγή – και τι σημαίνει αυτό για την ανθρώπινη κοινωνική συμπεριφορά
LIFO NEWSROOM
Αποκάλυψη από τις στάχτες του Βεζούβιου: Ανάγνωση παπύρου αποδίδει έργο του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Φιλόδημου

Τech & Science / Αποκάλυψη από τις στάχτες του Βεζούβιου: Ανάγνωση παπύρου αποδίδει έργο του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Φιλόδημου

Με τη βοήθεια ακτινογραφιών και τεχνητής νοημοσύνης, ερευνητές αποκωδικοποίησαν έναν καμένο πάπυρο από την Ηράκλεια, αποκαλύπτοντας έργο του Φιλόδημου, μαθητή του Επίκουρου
LIFO NEWSROOM