Οι (άσωτοι) έφηβοι επιστρέφουν στο Facebook

Οι (άσωτοι) έφηβοι επιστρέφουν στο Facebook Facebook Twitter
1

Μέχρι πέρσι, όποια μελέτη για τη χρήση των κοινωνικών μέσων κι αν διάβαζες, το πόρισμα που θα έβρισκες ήταν ένα: οι έφηβοι εγκαταλείπουν το Facebook σαν ταξιδιάρικα πουλιά.

Μέχρι και ο οικονομικός διευθυντής της πλατφόρμας είχε αναγκαστεί να το παραδεχτεί δημοσίως στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου του 2013.

Όμως μια νέα έρευνα που διεξήγαγε η έγκυρη Forrester Research σε ένα αρκετά μεγάλο δείγμα εφήβων αποδεικνύει ότι τo αποδημητικό κοινό του Facebook, δηλαδή οι teenager χρήστες του, επιστρέφουν και πάλι στη social «φωλιά» τους.

Η μελέτη, την οποία αλίευσε η Wall Street Journal και μόλις δημοσιεύτηκε, αναφέρει ότι σε δείγμα 4.517 χρηστών του Ιnternet (ηλικίας 12-17) σχεδόν οι μισοί απάντησαν ότι χρησιμοποιούν το Facebook «πολύ περισσότερο» απ' όσο παλαιότερα.

Στην ανάλυση της έρευνας, που, σημειωτέον, δεν έγινε κατά παραγγελία του κοινωνικού δικτύου, αναφέρεται ότι για την επάνοδο των νεαρών ηλικιών στο Facebook ευθύνεται κυρίως η ταχύτατη εξάπλωση της χρήσης smartphones. Έτσι, όσο περισσότεροι έφηβοι αποκτούν δικό τους smartphone, τόσο περισσότερο θα χρησιμοποιούν την εφαρμογή του κοινωνικού δικτύου που βρίσκεται ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως.

Η υιοθέτηση της χρήσης του Facebook στις online συνήθειες των εφήβων, συμπεραίνει η έρευνα, βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με την πρώτη θέση να ανήκει στο YouTube, ενώ υπάρχει και ένα (ανησυχητικό) ποσοστό 28% στο νεανικό κοινό που χρησιμοποιεί το Facebook αδιάλειπτα.

Πάντως, τα συμπεράσματα της έρευνας σε σχέση με αντίστοιχες έρευνες άλλων εταιρειών καταδεικνύουν ότι οι έφηβοι χρήστες δεν πεθαίνουν κιόλας για τις υπηρεσίες του Facebook, αλλά το εντάσσουν ξανά στις συνήθειές τους γιατί όλοι οι γνωστοί τους βρίσκονται σε αυτό.

Άλλες online υπηρεσίες και εφαρμογές που επιλέγει το εφηβικό κοινό, σύμφωνα με την έρευνα, είναι το Ιnstagram (ιδιοκτησίας Facebook), το Snapchat (που δέχτηκε προσφορά 3 δισ. δολαρίων από το Facebook) και τρίτο το Twitter. Ακολουθούν το Vine (ιδιοκτησίας Twitter) και το WhatsApp (που εξαγοράστηκε από το Facebook για 19 δισεκατομμύρια δολάρια).


Τα ουσιαστικά συμπεράσματα είναι προφανή.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Τech & Science / Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Οι λανθασμένες απαντήσεις υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη σε μια μηχανή αναζήτησης στην οποία απευθύνονται περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι για έγκυρες πληροφορίες
NEWSROOM
Καρκίνος του πνεύμονα: Νέο φάρμακο καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία στην ιστορία

Τech & Science / Νέο φάρμακο για τον καρκίνο του πνεύμονα καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές

Ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα - Η νέα θεραπεία μοιάζει αποτελεσματικότερη απ' οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία - Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο, με 1,8 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο
NEWSROOM
Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τech & Science / Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τα παιδιά που τρώνε τακτικά σνακ από φιστίκια από 4 έως 6 μηνών και πάνω, έχουν 71% λιγότερες πιθανότητες να έχουν αλλεργία στα φιστίκια στα 13, σύμφωνα με έρευνα.
NEWSROOM
Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Τech & Science / Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Οι εναλλακτικές λύσεις νικοτίνης σε ηλεκτρονικά τσιγάρα στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, μπορεί να είναι πιο ισχυρές και εθιστικές από την ίδια τη νικοτίνη σύμφωνα με τον FDA
NEWSROOM
ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια