Ο Τιμ Κουκ αποκάλυψε πως επένδυσε σε κρυπτονομίσματα - «Η Apple δεν σχεδιάζει να κάνει το ίδιο»

Ο Τιμ Κουκ αποκάλυψε πως επένδυσε σε κρυπτονομίσματα - «Η Apple δεν σχεδιάζει να κάνει το ίδιο» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
0

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ αποκάλυψε πως διαθέτει κρυπτονομίσματα, παρότι η εταιρεία του ίσως να μην προσφέρει σύντομα στους χρήστες τη δυνατότητα συναλλαγών με τον ίδιο τρόπο. 


Ερωτηθείς σχετικά στη διάσκεψη DealBook των New York Times, ο Κουκ απάντησε θετικά: «Έχω (κρυπτονομίσματα). Και νομίζω είναι λογικό στο πλαίσιο ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου» απάντησε σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη στον Άντριου Ρος Σόρκιν. 

«Ωστόσο, δεν πρόκειται για κάποια επενδυτική συμβουλή», συμπλήρωσε. Ο ίδιος είπε πως ενδιαφέρεται «εδώ και καιρό» για τα κρυπτονομίσματα, κάνοντας τη σχετική έρευνα για το θέμα. 

Η αποκάλυψη δίνει μια σπάνια εικόνα για το πώς διαχειρίζεται μέρος της περιουσίας δισεκατομμυρίων ο ισχυρός άνδρας της Apple. Ο ίδιος ο Κουκ, πάντως, ξεκαθάρισε πως, τουλάχιστον προσώρας, η Apple δεν σκοπεύει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων μεγαθηρίων της τεχνολογίας που εντάσσουν τα κρυπτονομίσματα στις συναλλακτικές επιλογές τους - όπως η Tesla που ξεκίνησε φέτος να δέχεται Bitcoin ως τρόπο πληρωμής για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. 


«Δεν νομίζω πως οι άνθρωποι αγοράζουν μετοχές της Apple για να αποκτήσουν έκθεση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων»  ανέφερε ο ίδιος, αποκλείοντας το ενδεχόμενο απόκτησης από την Apple ψηφιακών νομισμάτων με εταιρικά κεφάλαια και διευκρινίζοντας πως δεν σχεδιάζεται να γίνουν τα κρυπτονομίσματα αποδεκτή μέθοδος πληρωμής προσεχώς. 


Οι αποκαλύψεις του Κουκ συνέπεσαν με το νέο ιστορικό υψηλό που κατέγραψαν σήμερα τόσο το Bitcoin όσο και το Ether, συνεχίζοντας το ράλι ανόδου των τελευταίων εβδομάδων. 

Με πληροφορίες από New York Times/CNBC

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρης Πατρινός: «Σύντομα μπορεί να δούμε απόπειρες κλωνοποίησης ανθρώπων»

Tech & Science / Άρης Πατρινός: «Σύντομα ίσως δούμε απόπειρες κλωνοποίησης ανθρώπων»

Ο διάσημος Έλληνας γενετιστής που συνέβαλε στη χαρτογράφηση του ανθρώπινου DNA μάς ξεναγεί στον συναρπαστικό κόσμο της γενετικής και απαντά για όλα τα σύγχρονα ζητήματα της εποχής μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ