Νέο πείραμα του Twitter- Για να μην κάνουν οι χρήστες tweet άρθρα που δεν έχουν διαβάσει

Νέο πείραμα του Twitter- Για να μην κάνουν οι χρήστες tweet άρθρα που δεν έχουν διαβάσει Facebook Twitter
EPA
0

Το Twitter προσπαθεί να βάλει ένα φρένο στην αναδημοσίευση άρθρων τα οποία οι χρήστες δεν έχουν διαβάσει, κάνοντας ένα «πείραμα» που ελπίζει ότι θα προωθήσει την «ενημερωμένη συζήτηση» στα social media.

Σε αυτή τη δοκιμή που κάνει το Twitter, σε κάποιους χρήστες με συσκευές Android, η εταιρεία εισάγει μια υπενθύμιση που ρωτά αν θέλουν πραγματικά να κάνουν retweet ένα link το οποίο δεν έχουν ανοίξει.

«Κάνοντας share ένα άρθρο, αυτό μπορεί να πυροδοτήσει συζήτηση, οπότε ίσως να θέλετε να το διαβάσετε προτού το κάνετε tweet», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση. «Για να βοηθήσουμε στην προώθηση της ενημερωμένης συζήτησης, δοκιμάζουμε μία νέα υπενθύμιση σε Android. Όταν κάνετε retweet ένα δημοσίευμα που δεν το έχετε ανοίξει στο Twitter, μπορεί να σας ρωτήσουμε αν θέλετε να το ανοίξετε πρώτα», εξήγησε το Τwitter.

Η δημοσίευση άρθρων στο Τwitter, από χρήστες που δεν τα έχουν διαβάσει, δεν είναι μια νέα τάση. Έρευνα που είχε γίνει το 2016, από το πανεπιστήμιο Columbia και τη Microsoft, διαπίστωσε ότι το 59% των link που δημοσιεύονται στο Twitter δεν τα έχουν ανοίξει οι χρήστες.

Σκοπός του Twitter δεν είναι να απαγορεύσει αυτού του τύπου τα retweet, αλλά να ωθήσει κάποιους χρήστες να ξανασκεφτούν τις ενέργειές τους στα social media. Αυτό είναι το δεύτερο «πείραμα» που κάνει η εταιρεία το τελευταίο διάστημα. 

Τον προηγούμενο μήνα, η εταιρεία άρχισε να πειραματίζεται ζητώντας από τους χρήστες να αναθεωρήσουν τις απαντήσεις τους αν επρόκειτο να κάνουν tweet με «επιζήμια ρητορική» για άλλους ανθρώπους. Όταν ανάβουν τα αίματα, «μπορεί να πεις πράγματα που δεν εννοείς», ήταν η εξήγηση της εταιρείας. «Για να σας επιτρέψουμε να ξανασκεφτείτε μια απάντηση, κάνουμε ένα περιορισμένο πείραμα σε iOS (συσκευές) με μια υπενθύμιση που σας δίνει την επιλογή να αναθεωρήσετε την απάντησή σας προτού τη δημοσιεύσετε, αν χρησιμοποιεί γλώσσα που μπορεί να είναι επιβλαβής», ανέφερε ακόμη.

Με πληροφορίες από Guardian

 


Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM