Γαλλικό Ινστιτούτο: Online εκδήλωση για την υγεία στην ψηφιακή εποχή - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Γαλλικό Ινστιτούτο: Online εκδήλωση για την υγεία στην ψηφιακή εποχή - Αναλυτικά το πρόγραμμα Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Στο πλαίσιο του Ψηφιακού Νοέμβρη 2020, μία διεθνή πρωτοβουλία του Institut français, το Γαλλικό Iνστιτούτο Ελλάδος αφιερώνει μία συνάντηση του κύκλου «Η Νεολαία που καινοτομεί» στο μέλλον της υγείας στην ψηφιακή εποχή.

Την εκδήλωση αυτή, που διοργανώνεται στις 19 Νοεμβρίου στις 19:00, σε συνεργασία με την SB Technologies/Dr. Button, το κοινό μπορεί να τη παρακολουθήσει σε ζωντανή μετάδοση στο www.ifg.gr και στη σελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στο Facebook

«Όπως το διαπιστώσαμε κατά την περίοδο της πανδημίας, το μέλλον αυτό δεν φαντάζει τόσο μακρινό σενάριο. Ο τομέας της ιατρικής τεχνολογίας (healthtech) κλήθηκε να προσφέρει σε διάστημα λίγων μηνών, ευέλικτες και καινοτόμες λύσεις, σε μία προσπάθεια άμεσης προσαρμογής του ευρύτερου συστήματος υγείας, των τοπικών φορέων και πληθυσμών στην υγειονομική κρίση του Covid-19» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Γαλλικό Ινστιτούτο προσθέτοντας πως η ψηφιακή μετάβαση της Ιατρικής μπήκε πλέον και επίσημα σε μία νέα εποχή.

«Καινοτόμες λύσεις, γαλλικές και ελληνικές, που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της βραδιάς αποτελούν και μία πρόσκληση για προβληματισμό γύρω από την ολοένα σημαντικότερη θέση που καταλαμβάνει η τεχνολογία στον ευρύτερο τομέα της ιατρικής περίθαλψης» αναφέρει το Γαλλικό Ινστιτούτο προσθέτοντας πως βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα και την προσβασιμότητα των ιατρικών υπηρεσιών, οι νέες τεχνολογίες επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, στα πιο ευάλωτα άτομα να έχουν πρόσβαση σε ποιοτική φροντίδα χωρίς αυτό να αποτελεί πλέον ουτοπία.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο συνεργάζεται με τις εταιρείες SB Technologies και Dr. Button για να παρουσιάσει το έργο αυτών που αναλαμβάνουν την πρόκληση της «Υγείας για Όλους» χάρη στη ψηφιακή μετάβαση, και να αναδείξει τις καινοτομίες που συμβάλλουν στον μετασχηματισμό των συστημάτων περίθαλψης, διορθώνοντας τις ανεπάρκειες των παραδοσιακών ιατρικών πρακτικών.


Μεταξύ των καινοτομιών που θα παρουσιαστούν, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις εφαρμογές που επιφέρουν επανάσταση στην εξατομικευμένη ιατρική και καθιστούν την τηλεδιάγνωση διαθέσιμη σε όλους, διευκολύνοντας την πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη και περιορίζοντας τους κινδύνους μόλυνσης.

«Θα ανακαλύψουμε επίσης πώς ένα απλό κινητό τηλέφωνο συμβάλλει στη διατήρηση της ανθρώπινης επαφής με ευάλωτα και απομονωμένα άτομα» αναφέρει το Γαλλικό Ινστιτούτο, ενώ τέλος «θα εστιάσουμε σε μία σημαντική πτυχή της ηλεκτρονικής υγείας που αφορά στην ψυχαγωγική διάσταση των νέων τεχνολογιών που επιτρέπουν την θεραπευτική εκπαίδευση των ασθενών μέσα από το παιχνίδι».


Πρόγραμμα εκδήλωσης:


Την εκδήλωση συντονίζει ο Γιώργος ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ (Ελλάδα), Senior Partner Metabusiness, Σύμβουλος Εκδόσεων στο Emea Media και αρχισυντάκτης στο περιοδικό Startupper.gr

- 19.00 – 19.20: Έναρξη-Χαιρετισμοί
- 19.00 – 19.10: Patrick COMOY (Γαλλία), Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος
- 19.10 – 19.20: Εισαγωγική παρέμβαση του συντονιστή της βραδιάς

- 19.20 – 20.15: 1ο Μέρος: Η ψηφιακή τεχνολογία, απαραίτητο εργαλείο για τα συστήματα υγείας την εποχή του Covid-19.


- 19.20 – 19.35: Stéphane BILLON (Γαλλία), Ιδρυτής και Διευθυντής της SB Technologies: « Οικονομικός αντίκτυπος: η γαλλική εμπειρία και πιθανές κατευθύνσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη»

- 19.35 – 19.50: Σταύρος ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ (Ελλάδα), Managing Partner Metabusiness: «Βασικές τάσεις και προκλήσεις στους τομείς των τεχνολογιών υγείας και της φαρμακευτικής»

- 19.50 – 20.05: Ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση με το κοινό (διαδικτυακά)

- 20.05 – 21.15: 2ο Μέρος: πτυχές της ψηφιακής καινοτομίας στην ιατρική περίθαλψη.

- 20.05 – 20.15: Δημήτρης ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (Ελλάδα), Επικεφαλής τεχνολογίας & Γενικός διευθυντής της Dr. Button

- 20.15 – 20.25: Lilian DELAVEAU (Γαλλία), Ιδρυτής και διευθυντής της Immersive Therapy

- 20.25 – 20.35: Μαρία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ (Ελλάδα), Υπεύθυνη ανάπτυξης και εταιρικών συνεργασιών Sentio – MyFeel

- 20.35 – 20.45: Dr. Sofian BERROUIGUET (Γαλλία), ψυχίατρος, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Βρέστης και εμπνευστής του προγράμματος SIAM.

- 20.45 – 21.00: Ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση με το κοινό (διαδικτυακά)

- 21.00- 21.15: Σύνοψη-Συμπεράσματα

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρης Πατρινός: «Σύντομα μπορεί να δούμε απόπειρες κλωνοποίησης ανθρώπων»

Tech & Science / Άρης Πατρινός: «Σύντομα ίσως δούμε απόπειρες κλωνοποίησης ανθρώπων»

Ο διάσημος Έλληνας γενετιστής που συνέβαλε στη χαρτογράφηση του ανθρώπινου DNA μάς ξεναγεί στον συναρπαστικό κόσμο της γενετικής και απαντά για όλα τα σύγχρονα ζητήματα της εποχής μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ