Το Face ID της Apple μπορεί σε λίγο καιρό να διαβάζει κάτω από το δέρμα μας

Το Face ID της Apple μπορεί σε λίγο καιρό να διαβάζει κάτω από το δέρμα μας Facebook Twitter
0

Σε λίγο καιρό, το Face ID της Apple, δηλαδή η τεχνολογία ελέγχου ταυτότητας με τη χρήση της αναγνώρισης προσώπου,  ίσως κυριολεκτικά μπορέσει να διεισδύσει κάτω από το δέρμα μας. 

Το τεχνολογικό σάιτ BGR αποκάλυψε την νέα τεχνική «υποδερμικής απεικόνισης», όπως την χαρακτηρίζει, η οποία θα επιτρέπει στο Face ID να εισχωρεί κάτω από το δέρμα και να σκανάρει ό,τι βρίσκεται εκεί, όπως οι φλέβες και τα αιμοφόρα αγγεία. 

Και μπορεί αν ακούγεται κάπως ανατριχιαστικό, αλλά η Apple εξηγεί πως με αυτόν τον τρόπο θέλει να εξασφαλίσει ένα πιο ακριβές σύστημα αναγνώρισης προσώπου, το οποίο θα βοηθά στον διαχωρισμό των διδύμων ή χρηστών με «πολύ κοντινά χαρακτηριστικά προσώπου». 

Η Apple αναφέρει πως τα μοτίβα στις φλέβες κάτω από τα επίπεδα δέρματος του προσώπου είναι συνήθως μοναδικά για τον καθένα. 

Η νέα τεχνική θα είναι επίσης σε θέση να μελετά «τις ικανότητες απορρόφησης αίματος σε ένα επιλεγμένο εύρος», οπότε ακόμη και αν οι φλέβες στα μάτια δυο ανθρώπων μοιάζουν, «οι απορροφητικές ικανότητες των αιμοφόρων αγγείων» θα λένε στο Face ID αν όντως προέρχονται από τον ίδιο χρήστη. 

«Με την συγκεκριμένη μέθοδο υπάρχει επίσης μικρότερος κίνδυνος να ξεκλειδώσει το iPhone σας κάποιος άσχετος, απλώς φορώντας μια μάσκα που σας μοιάζει», σημειώνει η εταιρία. 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM