Το Διαδίκτυο έγινε πιο γρήγορο στην Ελλάδα το 2020 - Η μέση ταχύτητα download

Το Διαδίκτυο έγινε πιο γρήγορο στην Ελλάδα το 2020 - Η μέση ταχύτητα download Facebook Twitter
Pixabay
0

Η μέση ταχύτητα των συνδέσεων στο Διαδίκτυο στην Ελλάδα αυξήθηκε μέσα στο 2020, συγκριτικά με το 2019. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος αποτίμησης ευρυζωνικών συνδέσεων «Υπερίων», της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η περσινή χρονιά ήταν η τέταρτη συνεχόμενη κατά την οποία αυξήθηκε η ταχύτητα download, με τη μέση ταχύτητα στην επικράτεια να διαμορφώνεται στα 27,01 Mbps, αυξημένη κατά 34,83% συγκριτικά με το 2019.

Η άνοδος της ταχύτητας αντικατοπτρίζει τη χρήση συνδέσεων 50 ή 100 Mbps από περισσότερους χρήστες. Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, τα πακέτα αυτά είναι πιο αποδοτικά στη σχέση ποιότητας-τιμής, αφού εξασφαλίζουν περίπου το 55%-60% της ονομαστικής τους ταχύτητας, σε αντίθεση με το 29% για τις συνδέσεις των 24 Mbps.

Οι υψηλότερες ταχύτητες καταγράφονται στην Αττική και οι χαμηλότερες στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. 

Οι επιπτώσεις των lockdown

Η έρευνα αποτύπωσε και την επίδραση του lockdown στην ταχύτητα του Διαδικτύου. Περίπου 10 ημέρες πριν την πρώτη καραντίνα της 23ης Μαρτίου, ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση, καταγράφηκε σημαντική πτώση της ταχύτητας download, σε περίπου 24 Mbps από 34 Mbps.

Αυτή η πτώση της ταχύτητας τελικά αντισταθμίστηκε σταδιακά από τους παρόχους που αύξησαν τη χωρητικότητα των δικτύων τους.

Στην πρώτη περίοδο lockdown, η μέγιστη πτώση της ταχύτητας ήταν 16,32%, ενώ στη δεύτερη 20,19%.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ