Ασπίδα προστασίας στους παγκολίνους: Η Κίνα αφαιρεί τις φολίδες τους από τη λίστα παραδοσιακής ιατρικής

Ασπίδα προστασίας στους παγκολίνους: Η Κίνα αφαιρεί τις φολίδες τους από τη λίστα παραδοσιακής ιατρικής Facebook Twitter
Imagevixen/Getty Images/RooM RF
0

Οι φολίδες του παγκολίνου αφαιρέθηκαν από την επίσημη λίστα τού 2020 των εγκεκριμένων συστατικών για χρήση στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, εξέλιξη που οι οργανώσεις για την προστασία των ζώων χαρακτήρισαν «κλειδί» για την εξάλειψη του (λαθρ)εμπορίου τού συγκεκριμένου θηλαστικού.

Περίπου 200.000 παγκολίνοι θανατώνονται ετησίως στην Ασία τόσο για τις φολίδες όσο και για το κρέας τους. Μόνο πέρυσι, κατασχέθηκαν πάνω από 130 τόνοι φολίδων, ζωντανών και νεκρών ζώων (που σύμφωνα με την οργάνωση για την προστασία των ζώων WildAid αντιστοιχούν σε 400.000 ζώα), σε συνοριακό έλεγχο λαθρεμπόρων.

Το εμπόριο και στα οκτώ είδη του παγκολίνου προστατεύεται από το διεθνές δίκαιο και τα τρία από τα τέσσερα είδη που ενδημούν στην Ασία περιλαμβάνονται στην «κόκκινη λίστα» της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης ως είδη υπό εξαφάνιση.

Η είδηση πως οι φολίδες αφαιρούνται από τη λίστα φαρμακοποιίας της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής έρχεται μια εβδομάδα αφότου η Διοίκηση Δασών της χώρας αύξησε το επίπεδο προστασίας του θηλαστικού στο υψηλότερο δυνατόν με άμεση ισχύ.

«Έχω πάρει κουράγιο. Οι αδιάκοπες προσπάθειές μας εδώ και πολλά χρόνια αποδείχτηκε πως δεν ήταν μάταιες» ανέφερε ο Zhou Jinfeng, γενικός γραμματέας του Ιδρύματος Προστασίας Βιοποικιλότητας και Πράσινης Ανάπτυξης που εδώ και χρόνια πίεζε για την προστασία των παγκολίνων - που θεωρούνται το πλέον διακινούμενο θηλαστικό στον κόσμο.


Οι παγκολίνοι -οι οποίοι είναι διαβόητα δύσκολο να αναπαραχθούν στην αιχμαλωσία- βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος από τη στιγμή που ξέσπασε η επιδημία κορωνοϊού, λόγω ερευνών που υποστήριζαν πως ίσως ήταν ο ενδιάμεσος ξενιστής που μετέφερε τον ιό στον άνθρωπο.

Με πληροφορίες από Guardian

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναίκες έλεγαν πως ο εμβολιασμός κατά της Covid επηρέασε την περίοδο. Νέα έρευνα δείχνει τις δικαιώνει

Τech & Science / Γυναίκες έλεγαν πως ο εμβολιασμός κατά της Covid επηρέασε την περίοδο. Νέα έρευνα τις δικαιώνει

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού μπορεί να αλλάξει το χρόνο που θα έρθει η περίοδος, σύμφωνα με έρευνα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η επίδραση ήταν προσωρινή.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ