Άνοιξε το πρώτο Google Πανεπιστήμιο

Άνοιξε το πρώτο Google Πανεπιστήμιο Facebook Twitter
0

Το πρώτο πανεπιστήμιο Google άνοιξε τις πόρτες του στη Γερμανία με δέκα υπαλλήλους και ταμείο ενισχυμένο με 4,5 εκατομμύρια ευρώ από τον γίγαντα του διαδικτύου μέσω του Ινστιτούτου για το ίντερνετ και την κοινωνία. Μεταξύ των υπαλλήλων και οι τέσσερις καθηγητές που είναι πάντως άγνωστο ακόμα, τι ακριβώς θα διδάσκουν. Οι τέσσερις, γράφει η Bild, γνωρίζουν πολύ καλά τα μέσα ενημέρωσης την πολιτική, το δίκαιο, την κοινωνία και το Διαδίκτυο. Μαζί με τους μελλοντικούς φοιτητές θα διερευνήσουν πώς το διαδίκτυο αλλάζει την κοινωνία αλλά θα ασχοληθούν επίσης με τις τάσεις της μόδας, τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις επαναστάσεις που ξεκινούν από το ίντερνετ. Στο πρόγραμμα την υποστήριξη τους δίνουν Πανεπιστήμια όπως το Χάμπολτ και το Πανεπιστήμιο των Τεχνών αλλά και οργανισμοί, όπως το Κέντρο Διάδοσης των Επιστημών του Βερολίνου.

Παρά τα χρήματα που έχει δώσει, η Google υπόσχεται ότι δεν θα επέμβει στο πρόγραμμα σπουδών το οποίο θα καθοριστεί από ένα ανεξάρτητο διοικητικό συμβούλιο που θα αποφασίσει και την κατανομή των κονδυλίων. Το σίγουρο είναι ότι σε λίγα χρόνια θα αποφοιτήσουν οι πρώτοι “Δρ Google” του ινστιτούτου.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ