ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Βραζιλία-Αργεντινή: Σοβαρά επεισόδια- Μέσι: Θα μπορούσε να συμβεί τραγωδία

Επεισόδια στο Βραζιλία-Αργεντινή: Συγκρούσεις οπαδών με την αστυνομία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Το ντέρμπι για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026 ανάμεσα σε Βραζιλία και Αργεντινή σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και οπαδών. 

Ο Λιονέλ Μέσι πιστεύει ότι «θα μπορούσε να είχε καταλήξει σε τραγωδία» κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που στάθηκαν αφορμή για να καθυστερήσει η έναρξη του αγώνα της Αργεντινής με τη Βραζιλία. 

Έπειτα από συγκρούσεις οπαδών πριν από την έναρξη του ματς, παρενέβη η αστυνομία, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συμπλοκές σε ένα τμήμα των κερκίδων του Μαρακανά, όπου σύμφωνα με τον Μέσι βρίσκονταν φίλοι και συγγενείς των παικτών.

Ο Μέσι και οι υπόλοιποι παίκτες της Αργεντινής πλησίασαν το σημείο των επεισοδίων, προσπαθώντας να εκτονώσουν την κατάσταση πριν επιστρέψουν στα αποδυτήρια.

«Πήγαμε στα αποδυτήρια γιατί ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσουν όλα, θα μπορούσε να είχε καταλήξει σε τραγωδία» είπε ο Μέσι μεταξύ άλλων. «Σκέφτεσαι τις οικογένειες, τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί, οι οποίοι δεν ξέρουν τι συμβαίνει και αυτό μας απασχολούσε περισσότερο από το να παίξουμε έναν αγώνα που, εκείνη τη στιγμή, ήταν δευτερεύουσας σημασίας».

Βραζιλία- Αργεντινή: Τι συνέβη

Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν αντίπαλοι οπαδοί συγκρούστηκαν σε μια κερκίδα πίσω από ένα από τα τέρματα του γηπέδου στο Ρίο ντε Τζανέιρο κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης των εθνικών ύμνων, με αποτέλεσμα η αστυνομία να επιτεθεί στους οπαδούς της Αργεντινής, ορισμένοι χρησιμοποιώντας γκλομπ.

Ορισμένοι οπαδοί ξήλωσαν καθίσματα και τα πέταξαν στην αστυνομία ως απάντηση, ενώ άλλοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να αποφύγουν τις συγκρούσεις. 

Οι παίκτες αποχώρησαν τελικά από τον αγωνιστικό χώρο πριν επιστρέψουν αφού η αστυνομία είχε συγκεντρώσει τους οπαδούς της Αργεντινής σε ξεχωριστό τμήμα της κερκίδας και το παιχνίδι μπόρεσε να ξεκινήσει με 30λεπτη καθυστέρηση.

«Ανησυχούσαμε για τις οικογένειες, τις γυναίκες και τα παιδιά, που βλέπαμε πανικόβλητοι εκεί πάνω στις εξέδρες» ανέφερε ο αρχηγός της Βραζιλίας, Μαρκίνιος. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή κέρδισε με 1-0 χάρη σε γκολ του πρώην αμυντικού της Μάντσεστερ Σίτι, Νικολά Οταμέντι.

Με πληροφορίες από BBC


 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ