Ελικόπτερο προκάλεσε ατύχημα στον γύρο της Ιταλίας - Ποδηλάτης στο νοσοκομείο

Ελικόπτερο προκάλεσε ατύχημα στον γύρο της Ιταλίας - Ποδηλάτης στο νοσοκομείο Facebook Twitter
ΕΡΑ - Φωτογραφία Αρχείου
0

O ποδηλάτης Luca Wackermann μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από τραυματισμό που προκλήθηκε από ένα ελικόπτερο που «πετούσε πολύ χαμηλά» κατά τον Γύρο της Ιταλίας. 

Δύο ακόμα ποδηλάτες, οι Vini Zabu και Etienne van Empel επίσης έπεσαν κατά το ατύχημα. Ο Ολλανδός Van Empel ήταν σε θέση να συνεχίσει τον αγώνα, ο Ιταλός όμως συναθλητής του δεν ήταν τόσο τυχερός. Σύμφωνα με δηλώσεις των αθλητών, το ελικόπτερο, που πετούσε «πολύ χαμηλά», συμπαρέσυρε με το ρεύμα αέρα που δημιουργεί ο έλικάς του τα κάγκελα που οριοθετούσαν τη διαδρομή.

«Τα κάγκελα δεν είχαν δεθεί σωστά», καταγγέλλουν. Λίγο μετά το συμβάν έγινε γνωστό πως ο Wackermann εγκατέλειψε την κούρσα έχοντας σπάσει τη μύτη του και πιθανότατα με κατάγματα στην πλάτη μαζί με κοψίματα και μελανιές. Το ατύχημα σημειώθηκε περίπου 800 μέτρα πριν τον τερματισμό της διαδρομής από την Catania στην Villafranca Tirrena. 


Σύμφωνα με το CNN το ατύχημα προκαλεί ερωτήματα για το πώς το άθλημα αντιμετωπίζει τους τραυματισμούς καθώς σημειώθηκε μετά τον τραυματισμό του Romain Bardet στο Tour de France. Στον αθλητή δόθηκε το «πράσινο φως» να συνεχίσει στην κούρσα παρότι υπέστη αιμάτωμα μετά από πτώση. 

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM