Όταν ο Ομπάμα συνάντησε τον Αντετοκούνμπο: Τι του ζήτησε ο πρώην πρόεδρος

Όταν ο Ομπάμα συνάντησε τον Αντετοκούνμπο: Τι του ζήτησε ο πρώην πρόεδρος Facebook Twitter
Ο Ομπάμα κάλεσε τον Αντετοκούνμπο σε εκδήλωση του ιδρύματός του
0

Ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μαζί με τους άλλους δύο σταρ του NBA- τον Κρις Πολ και τον Κέβιν Λαβ- σε συζήτηση που διοργάνωσε το ίδρυμα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.


Η εκδήλωση έγινε στο Σικάγο, στο πλαίσιο του All-Star του NBA, και ο πρώην πρόεδρος κάλεσε τους τρεις μπασκετμπολίστες να μιλήσουν χάρη στη δουλειά που κάνουν εκτός γηπέδων. Στη συζήτηση, ο Ομπάμα μίλησε με θερμά λόγια για τον Αντετοκούνμπο, αλλά του ζήτησε και κάτι.

«Ένας από τους λόγους που ήθελα να προσκαλέσω αυτούς τους τρεις είναι ότι, πέρα από το γεγονός ότι είναι εκπληκτικοί αθλητές, είναι καλοί άνθρωποι και κάθε ένας από αυτούς είναι σε διαφορετικό στάδιο της καριέρας του. Ο Κρις Πολ προς το τέλος, ο νεαρός Αντετοκούνμπο και ο Κέβιν Λαβ που είναι κάπου στα μισά», είπε αρχικά ο Ομπάμα.

«Αλλά κάθε ένας τους έχει δείξει χαρακτήρα τόσο εντός όσο και εκτός του παρκέ. Η δουλειά που κάνω μετά την προεδρία είναι απόλυτα επικεντρωμένη στο να αναγνωρίζουμε, να ενισχύουμε και να υποστηρίζουμε την απίστευτη νέα γενιά ηγετών», συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος.


Απευθυνόμενος στον Αντετοκούνμπο, ο Μπαράκ Ομπάμα τον κάλεσε να είναι πιο ανοιχτός, γιατί- συμπλήρωσε- έχει πολλά να προσφέρει. Από την πλευρά του, ο Greek Freak μίλησε για τη στήριξη που είχε από τους ανθρώπους γύρω του μεγαλώνοντας.

Ανέφερε ένα πρόσφατο περιστατικό, όταν σε αγώνα μπάσκετ είπε σε παιδί που σκούπιζε το παρκέ πως κάποτε το έκανε και ο ίδιος αυτό, αλλά το παιδί εμφανίστηκε δύσπιστο. «Όχι, το έκανα κι εγώ και τώρα είμαι εδώ. Αφού το έκανα εγώ, μπορείς κι εσύ», είπε ο Αντετοκούνμπο διηγούμενος τη συνομιλία του με το παιδί.

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο τόνισε τη σημασία που είχε για εκείνον η βοήθεια των γύρω του. «Με βοήθησαν να μπω στη σωστή κατεύθυνση και να φτάσω εδώ που είμαι. Άλλα παιδιά πήραν διαφορετική κατεύθυνση. Δεν τους έλειπε το ταλέντο, δεν είχαν την υποστήριξη που είχα εγώ από την κοινότητα», συμπλήρωσε.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM