Τσίπρας: "Θέλουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα και ανακούφιση του χρέους"

Τσίπρας: "Θέλουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα και ανακούφιση του χρέους" Facebook Twitter
0

Συνέντευξη στον ανταποκριτή του βρετανικού Channel 4 παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος φιλοξένησε τον δημοσιογράφο στα γραφεία του κόμματος στην 

Ο δημοσιογράφος ξεκίνησε τις ερωτήσεις του θέλοντας να μάθει ποια τελικά θα είναι η πρώτη κίνηση του Τσίπρα αν εκλεχθεί πρωθυπουργός μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και αν η Ευρώπη πει όχι στις διεκδικήσεις του για μείωση η διαγραφή χρέους. 

"Την έχω απαντήσει χιλιάδες φορές την ερώτηση Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ξυπνητήρι που θα ξυπνήσει τους ηγέτες της ΕΕ από το λήθαργό τους. Αυτό που ζητάμε είναι μια κοινή διάσκεψη, για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ευρωπαϊκό πρόβλημα μαζί, και δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, μορατόριουμ στις αποπληρωμές και ρήτρα ανάπτυξης"

"Είναι μια συζήτηση που έχει πεθάνει από το 2012. Ξαναζεσταμένο φαγητό."αναφέρει ο κ. Τσίπρας σχετικά με τον κίνδυνο του Grexit και συνεχίζει υποστηρίζοντας πως το ερώτημα είναι, αν θα τηρήσουμε ευλαβικά τους κανόνες, ακόμη και αν αυτοί μας βλάπτουν ή αν θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι που λέει ότι  θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται για να σώσουμε το σπίτι και την κοινωνία μας.

Στον Αλέξη Τσίπρα ζητήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Ο δημοσιογράφος τον ρωτά τι θα επέλεγε αν έπρεπε να διαλέξει μείωση του χρέους ή επιστροφή των Γλυπτών. Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως θέλει και θα διεκδικήσει και τα δύο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM