ΑΘΗΝΑ

Τσίπρας: Οι νέοι να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους

Τσίπρας: Οι νέοι να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

«Δεν θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερο βήμα για να αναγγείλουμε το νέο μας ξεκίνημα, να χτίσουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο, ανοιχτό, δημοκρατικό, μα πάνω από όλα ένα νεανικό κόμμα της αριστεράς», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε ότι «σήμερα με τη διακήρυξή μας, το δημοκρατικό προσκλητήριο σε κάθε νέα και σε κάθε νέο, σε κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη, σε κάθε ενεργό πολίτη, ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για την αριστερά και για το τόπο». Σήμερα, σημείωσε, «μαζί μας ενώνονται δεκάδες χιλιάδες προοδευτικοί πολίτες με διαφορετικές καταγωγές και παραδόσεις, για να φτιάξουμε το ΣΥΡΙΖΑ, τη μεγάλη προοδευτική παράταξη της νέας εποχής».

Εξήγησε ότι η εκκίνηση γίνεται από το φεστιβάλ της νεολαίας, γιατί κόμμα που δεν ξεκινά από τους νέους και δεν τους συγκινεί και δεν τους δίνει χώρο, δεν έχει προοπτική. Απευθυνόμενος στους νέους ψηφοφόρους 17 έως 35 χρονών, τους κάλεσε να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ «στα δικά τους χέρια και να φτιάξουν τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς που παρέλαβε μια χώρα, όπως είπε, χρεοκοπημένη, «σχεδιασμένη να είναι μια παρένθεση, μια κόκκινη κουκίδα στον χάρτη του γκρίζου καθεστώτος του παλιού πολιτικού συστήματος».

Πολιτική
3

ΑΘΗΝΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM