Δεν είναι η ώρα για την απόδοση ευθυνών, τουλάχιστον όμως όσοι έχουν ευθύνη ας μην προκαλούν με selfie από παραλίες, έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση που έκανε για τη φωτιά στην Αχαΐα. 

 

Λίγο νωρίτερα είχε εκδώσει ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία χαρακτήριζε «τουλάχιστον απογοητευτικό» το θέαμα του πρωθυπουργού «που δημοσιοποιεί selfie από τις παραλίες», ενώ η χώρα «δοκιμάζεται» και η Αχαΐα φλέγεται, κάνοντας αναφορά στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη. 

 

«Η σκέψη μου σήμερα είναι στην Αχαΐα που δοκιμάζεται. Είναι στους ανθρώπους που είδαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να καίγονται, σε αυτούς που νοσηλεύονται με εγκαύματα στο Ρίο, στους πυροσβέστες και τους εθελοντές που συνεχίζουν για μία ακόμη μέρα να δίνουν τη μάχη κατά της φωτιάς», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του. 

 

«Δεν είναι η ώρα για την απόδοση ευθυνών. Τουλάχιστον όμως όσοι έχουν ευθύνη ας μην προκαλούν, είτε με δηλώσεις αυτοθαυμασμού είτε με σέλφι από παραλίες», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

 

 

Πιο αιχμηρό ήταν το ύφος στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου. «Το θέαμα του πρωθυπουργού, που δημοσιοποιεί σέλφι από τις παραλίες, ενώ η χώρα δοκιμάζεται και η Αχαΐα φλέγεται, είναι τουλάχιστον απογοητευτικό», επεσήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

 

«Επειδή ενδέχεται να μην πιάνει σήμα εκεί που βρίσκεται, τον ενημερώνουμε ότι η αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που έκαιγε από τη Δευτέρα και υποτίθεται ότι είχε ελεγχθεί, με χαμηλής έντασης ανέμους έκαψε τη μισή Αχαΐα μαζί με δεκάδες σπίτια και περιουσίες», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση.