Σήμερα η απόφαση για το νέο πρόεδρο της Κομισιόν

Σήμερα η απόφαση για το νέο πρόεδρο της Κομισιόν Facebook Twitter
0

Τελειώνει σήμερα το σίριαλ του επόμενου Προέδρου της Κομισιόν και όλα δείχνουν ότι, παρά τις έντονες βρετανικές αντιρρήσεις, η θέση που αφήνει ο Ζοζέ Μπαρόζο θα καλυφθεί από τον Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συνεδριάζει για να πάρει τις τελικές αποφάσεις αλλά και για να καθορίσει τους βασικούς άξονες της πολιτικής της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κατά τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε (26 και 27 Ιουνίου) αναμένεται να ζητηθεί ψηφοφορία από τους ευρωπαίους ηγέτες για το ποιοι τάσσονται υπέρ και ποιοι κατά της υποψηφιότητας του εκλεκτού του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Ο Ντέιβιντ Κάμερον είναι πιθανό να εκφράσει και πάλι αντιρρήσεις για την υποψηφιότητα Γιούνκερ, ο οποίος όμως πλέον έχει στο πλευρό του και τους Σοσιαλδημοκρατές.

Ο Κάμερον θέλει να υποχρεώσει τους ομολόγους του να πάρουν ανοιχτά θέση για το θέμα και κυρίως να εκθέσει Μέρκελ και Ρέντσι που παρασκηνιακά φαίνεται να ενστερνίζονται τις ανησυχίες του.

Το πιθανότερο θα είναι πάντως οι άλλοι ηγέτες να προσφέρουν διά του φαν Ρομπάι ανταλλάγματα στη βρετανική πλευρά προκειμένου να συμφωνήσει στην επιλογή Γιούνκερ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM