Σαμαράς: Κυβέρνηση χωρίς Τσίπρα, αν χάσει τη δεδηλωμένη

Σαμαράς: Κυβέρνηση χωρίς Τσίπρα, αν χάσει τη δεδηλωμένη Facebook Twitter
SOOC
8

Έτοιμος να συμβάλει στο σχηματισμό κυβέρνησης που θα προχωρήσει σε συμφωνία με την Ευρώπη, αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τη δεδηλωμένη, δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς.

«Δική μου επιδίωξη δεν είναι να μπω σε μια κυβέρνηση από τη σημερινή Βουλή» λέει ο πρόεδρος της ΝΔ, και προτείνει το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης χωρίς το σημερινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Αν η κυβερνητική πλειοψηφία δεν στηρίξει την όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, έχουμε απώλεια της δεδηλωμένης» λέει στο περιοδικό Crash και τονίζει ότι "ασφαλώς, πρέπει να υπάρξει άλλος κυβερνητικός συνασπισμός στη συνέχεια. Και αυτό απαιτεί μια μεγάλη εθνική συνεννόηση. Και για την παραμονή της χώρας στο ευρώ και για την έξοδο από την κρίση».


Όπως δηλώνει, ο ίδιος δεν θα ήθελε συμμετοχή σε αυτή την κυβέρνηση. «Αν ο κ. Τσίπρας έχανε τη δεδηλωμένη, ούτε εκείνος θα ήταν σωστό να παραμείνει πρωθυπουργός. Και, εν πάσει περιπτώσει, δική μου επιδίωξη δεν είναι να μπω σε μια κυβέρνηση από τη σημερινή Βουλή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές άμεσα, γιατί δεν το αντέχει η χώρα», σημειώνει ο κ. Σαμαράς.


 Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αν απολεσθεί η δεδηλωμένη, το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι ο κ. Τσίπρας, με όσους δικούς του συμφωνούν, να προχωρήσει σε μια συμφωνία με την Ευρώπη, με τη βοήθεια τη δική μας. Κι έτσι να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα τα προχωρήσει όλα αυτά. Σε μια τέτοια μεταβατική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ούτε εγώ θα συμμετάσχω ούτε ο κ. Τσίπρας θα θέλει να συμμετάσχει».

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM