Προϋπολογισμός 2023: Σήμερα η «μετωπική» Μητσοτάκη και Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2023. 

Το βλέμμα στρέφεται σήμερα στη νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία θα γίνει στη σκιά της υπόθεσης των παρακολουθήσεων και του Qatargate. 

Η σημερινή συνεδρίαση θα αρχίσει με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων. Από το μεσημέρι θα γίνουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, με σειρά αντίστροφη της κοινοβουλευτικής τους δύναμης και πρώτο τον Γιάνη Βαρουφάκη. Στο βήμα θα ανέβει και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μετά τον Αλέξη Τσίπρα και πριν από την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Ο πρωθυπουργός αναμένεται σήμερα να εξαγγείλει μέτρο το οποίο θα στηρίξει τα εισοδήματα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Πρόκειται για μέτρο που δεν θα αφορά συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, αλλά θα έχει πιο διευρυμένη περίμετρο, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. 

Ένα από τα μέτρα που πιθανολογείται ότι θα προαναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης είναι ένα food pass για το πρώτο τρίμηνο του 2023, η χορήγηση του οποίου θα καταστεί εφικτή από τη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων, που εκτιμάται ότι μπορεί να αποδώσει περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM