Πιερρακάκης: Το Δημόσιο παραιτείται από τις εφέσεις για τις αποζημιώσεις σε Μάτι και Μάνδρα

Πιερρακάκης: Το Δημόσιο παραιτείται από τις αποζημιώσεις συγγενών και πληγέντων σε Μάτι και Μάνδρα Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου EUROKINISSI
0

Το Δημόσιο παραιτείται από τις εφέσεις για τις αποζημιώσεις συγγενών και πληγέντων από την πυρκαγιά στο Μάτι το 2018 και των φονικών πλημμυρών στη Μάνδρα το 2017, σύμφωνα με τον Κυριάκο Πιερρακάκη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να παραιτηθεί το Δημόσιο από ένδικα μέσα αποζημιώσεων στις τραγωδίες και το πλάνο, αυτή η απόφαση να τεθεί σε ισχύ άμεσα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι: «Θα καταθέσουμε διάταξη με την οποία το Δημόσιο θα παραιτείται από όλα τα ένδικα μέσα στο Εφετείο από τις διεκδικήσεις αποζημιώσεων από πληγέντες και συγγενείς θυμάτων στην Μάνδρα και στο Μάτι».

Αναφερόμενος για την υπόθεση των Τεμπών, για το ίδιο ζήτημα, ο υπουργός δήλωσε: «Όλα στην ώρα τους, ακόμα δεν έχουμε κάποια πρωτόδικη απόφαση αλλά αυτό το οποίο θα σας πω σαν πρώτη αντίδραση σ’ αυτό που λέτε είναι ότι η κυβέρνηση έχει μία φιλοσοφία - όχι δύο φιλοσοφίες- κι αυτή είναι πάρα πολύ απλή, την κωδικοποιώ: Δεν κουνάμε το δάκτυλο. Δίνουμε το χέρι».

Όπως εξήγησε, η διάταξη θα περιλαμβάνεται στο επόμενο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

 
 
 
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ