Αίρουν τις επιφυλάξεις του οι Γιάννης Τσιρώνης και Γιώργος Δημαράς (Οικολόγοι Πράσινοι βουλευτές συνεργαζόμενοι εκλεγμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ) αναφορικά με την ψήφιση του άρθρου του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα που επιτρέπει την υπαγωγή της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στην ΕΔΗΣ.

 

Το μεσημέρι οι κ.κ. Τσιρώνης και Δημαράς, μαζί με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στη συνάντηση παρόντες ήταν και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο γγ της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου. Στη συνάντηση ο Πρωθυπουργός φέρεται να επανέλαβε την πρόθεσή του να συμπεριληφθεί στην αναθεώρηση του Συντάγματος ρητή διάταξη για την προστασία των κοινωνικών αγαθών, του ρεύματος και του νερού.

 

Οι Γιάννης Τσιρώνης και Γιώργος Δημαράς ανέφεραν πως θα υπάρξει νομοτεχνική βελτίωση και στην αιτιολογική έκθεση και στο σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα ώστε να διασφαλίζεται ότι το νερό θα εξακολουθήσει να αντιμετωπίζεται ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό. Και οι δύο πάντως υπογράμμισαν ότι πρότερη κατάσταση ήταν χειρότερη από τη σημερινή, επειδή ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ είχαν πάει στο ΤΑΙΠΕΔ για να πουληθούν.

 

Υπενθυμίζεται πως η αρχική απόφαση των βουλευτών μελών των Οικολόγων Πράσινων να καταψηφίσουν το άρθρο του πολυνομοσχεδίου για τη μεταβίβαση ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο νέο Υπερταμείο είχε προκαλέσει από το πρωί της Τρίτης εκνευρισμό στην συγκυβέρνηση, με το Μαξίμου να δίνει τελικά εντολή στον υπουργό Επικρατείας να συναντήσει τους κυβερνητικούς «πράσινους» βουλευτές, προκειμένου να τους μεταπείσει.