ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Μόσιαλο - Φίλης: «Μετά την επιστήμη, η Ιεραρχία ενοχλείται και από το χιούμορ»

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Μόσιαλο - Φίλης: «Μετά την επιστήμη, η Ιεραρχία ενοχλείται και από το χιούμορ» Facebook Twitter
0

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την κριτική της Ιεράς Συνόδου στον καθηγητή του LSE Ηλία Μόσιαλο, με αφορμή μια χιουμοριστική ανάρτησή του για τον κορωνοϊό. 

«Η ενασχόληση της Ιεραρχίας με τη χιουμοριστική ανάρτηση του καθηγητή Μόσιαλου και η «ιερή οργή» που την κατέλαβε, οδήγησε στην έκδοση ανακοίνωσης με ύφος Μεγάλου Λογοκριτή, καθώς και με έμμεσες υποδείξεις αναφορικά με τη θέση του κ. Μόσιαλου στους Διεθνείς Οργανισμούς», σχολιάζει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


«Η Ιεραρχία που δεν ανέχεται ούτε καν μια χιουμοριστική νότα, είναι η ίδια που καλύπτει πλήθος Ιεραρχών, απλών κληρικών και λογής-λογής «πνευματικών», οι οποίοι καθημερινά παίρνουν στο λαιμό τους αθώους πιστούς επειδή αυτοί εμπιστεύονται τα αντιεπιστημονικά κηρύγματα ή τις «θεόπνευστες» συμβουλές τους», συνεχίζει. 

Την έντονη αντίδραση της Ιεράς Συνόδου είχε προκαλέσει ένα σκίτσο με «πρωταγωνιστές» την Παναγία και τον Ιωσήφ. Στην ανάρτηση στο Facebook, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του Κολλεγίου Imperial και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), στηλιτεύει όσους δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό, ωστόσο η τοποθέτησή του θεωρήθηκε προσβλητική για τη χριστιανική θρησκεία από την Ιερά Σύνοδο.

Στην εικόνα, η Παναγία και ο Ιωσήφ εμφανίζονται να «συζητούν» για την υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Μόσιαλο - Φίλης: «Μετά την επιστήμη, η Ιεραρχία ενοχλείται και από το χιούμορ» Facebook Twitter


«Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επιτίθεται στον κ. Μόσιαλο την ώρα που αυτός σηκώνει ένα σημαντικό βάρος στην επιστημονική ενημέρωση του κοινού ενώ την ίδια στιγμή (η ΔΙΣ) «καταπίνει την κάμηλο» του ανορθολογισμού, του φανατικού αντιεμβολιασμού και του ακραίου ζηλωτισμού στις γραμμές της», συνεχίζει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. 


«Κι αντί να υιοθετεί ιδία βουλήσει τα ενδεικνυόμενα από την επιστημονική κοινότητα μέτρα, διαπραγματεύεται δυο χρόνια με τη «Δεξιά του Κυρίου», εξαιρέσεις από τις ρυθμίσεις ή την κατά το δυνατόν χαλαρότερη εφαρμογή τους στους ναούς και στις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις. Το φαινόμενο «αμάσκωτων» Ιεραρχών ή ιερέων, στον «αγιασμό» σχολείων, στις λειτουργίες ή σε κηδείες είναι καθημερινό και άκρως προκλητικό.



Αντί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να ασχολείται με χιουμοριστικά σκίτσα και να κυνηγάει «αιρετικούς», ας βρει την έμπνευση και τη δύναμη να ανταποκριθεί στην αποστολή της που είναι η προστασία της ζωής, να έρθει κοντά στην αγωνία εκατομμυρίων πιστών και να αναλάβει το ρόλο που της αναλογεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αρχίζοντας από «τα του οίκου της». Όπως ήδη κάνουν συγκεκριμένοι Μητροπολίτες και άλλοι φωτισμένοι εκκλησιαστικοί παράγοντες. Δισταγμοί και καθυστερήσεις, και πολύ περισσότερο αναθέματα, δεν δικαιολογούνται με πάνω από 20.000 νεκρούς συμπολίτες μας και ενώ επελαύνει η μετάλλαξη Όμικρον».

Πολιτική
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM
Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM