Μπουτάρης κόντρα στην Ιερά Σύνοδο: Το αποτεφρωτήριο θα γίνει κανονικά

Μπουτάρης κόντρα στην Ιερά Σύνοδο: Το αποτεφρωτήριο θα γίνει κανονικά Facebook Twitter
12

 

Η δημιουργία αποτεφρωτηρίου στη Θεσσαλονίκη θα γίνει κανονικά βάσει της νέας νομοθετικής ρύθμισης, δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, μετά τις αντιρρήσεις που εξέφρασε η Ιερά Σύνοδος. «Ο νόμος, όπως πρόσφατα διατυπώθηκε, λέει σαφώς ότι τα αποτεφρωτήρια μπορούν να γίνουν είτε σε δημοτικά κοιμητήρια, είτε εκτός» είπε ο κύριος Μπουτάρης που τόνισε ότι η αποτέφρωση είναι επιλογή του πολίτη αλλά και θέμα υγιεινής καθώς τα νεκροταφεία της πόλης έχουν κορεστεί.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε με αφορμή το ζήτημα και στην προσωπική του περιπέτεια λέγοντας:  «Πιστεύω ότι στις αρχές του 2015 θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το πότε θα αρχίσει να λειτουργεί το αποτεφρωτήριο. Κοιτάξτε, το θέμα του αποτεφρωτηρίου δεν είναι δογματικό. Το έχουν πει επανειλημμένως όλες οι θρησκείες. Το θέμα είναι ότι η Εκκλησία δεν θέλει να διαβάζει εξόδιο ακολουθία γι' αυτούς που πάνε σε αποτέφρωση. Η εξόδιος ακολουθία αντιστοιχεί σε αυτό που λέει ο λαός "δεν θέλω να πάει ο δικός μου αδιάβαστος". Εγώ δεν μπορούσα όταν πήγα στη γυναίκα μου σε αποτεφρωτήριο να κάνω μια εξόδιο ακολουθία σε εκκλησία και μετά να πω ότι θα τη θάψω στο χωριό και να την πάω στο αποτεφρωτήριο; Μπορούσα. Λέμε ένα σωρό ψέματα στη ζωή μας. Για αυτό το θέμα όμως εγώ αρνούμαι να συμβάλλω στο να λέμε ψέματα».

12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM
Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Συναντήση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ο διάλογός τους

Σε κλίμα θεσμικής ευθύνης εξέφρασαν απόψεις για τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και για την ανάγκη προσεκτικών, συντονισμένων πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
THE LIFO TEAM