Κομισιόν: Καλωσορίζουμε τα βήματα προόδου στο Σκοπιανό και παρακολουθούμε τις εξελίξεις

Κομισιόν: Καλωσορίζουμε τα βήματα προόδου στο Σκοπιανό και παρακολουθούμε τις εξελίξεις Facebook Twitter
0

Τη σημασία της διατήρησης καλών σχέσεων γειτονίας από την πλευρά της πΓΔΜ, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων για μία αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, υπογράμμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδια για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεύρυνσης, Μάγια Κοτσίγιαντσιτς.

«Καλωσορίζουμε τα βήματα προόδου που έχουν γίνει και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις», ανέφερε η Μ. Κοτσίγιαντσιτς. Η ίδια υπενθύμισε ότι τον Απρίλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεση προόδου για τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της πΓΔΜ, και επισήμανε ότι για την Επιτροπή αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεβ. Ο κ. Γιούνκερ είχε υπογραμμίσει τη σημασία των σχέσεων καλής γειτονίας και είχε εκφράσει την ικανοποίησή του τόσο για την υπογραφή του συμφώνου καλής γειτονίας και συνεργασίας μεταξύ Σκοπίων και Σόφιας, όσο και για τις θετικές επαφές με την ελληνική πλευρά στο θέμα της ονομασίας.

Ως προς το θέμα της ονομασίας, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι αναμένονται και άλλες επαφές, τις οποίες η Επιτροπή θα παρακολουθεί στενά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM