Κοινή ανακοίνωση ΝΔ-Pyatt για την υπόθεση Novartis - Το FBI δεν ερευνά Έλληνες πολιτικούς

Κοινή ανακοίνωση ΝΔ-Pyatt για την υπόθεση Novartis - Το FBI δεν ερευνά Έλληνες πολιτικούς Facebook Twitter
SOOC
1

Για θράσος της κυβέρνησης να αμφισβητήσει τα λεγόμενα του Αμερικανού πρέσβη, Geoffrey R. Pyatt σχετικά με την υπόθεση Novartis, κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία.

Οι κ. Μητσοτάκης και Pyatt συμφώνησαν να εκδοθεί μια ανακοίνωση, γραπτώς και στα ελληνικά και στα αγγλικά «για να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρερμηνεία», σύμφωνα με την οποία η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο και δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά σε Έλληνες πολιτικούς.

Στη χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρέσβη των Η.Π.Α., ο κ. Geoffrey R. Pyatt «άνοιξε μόνος του τη συζήτηση για τη Novartis», σύμφωνα με τη ΝΔ, διαβεβαιώνοντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ότι στις έρευνες που έχει πραγματοποιήσει το FBI για την υπόθεση Novartis δεν εμπλέκεται κανένας Έλληνας πολιτικός.

«Aυτή είναι η δήλωση που είχε το θράσος να αμφισβητήσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος και στη συνέχεια, μέσω διαρροών του, και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά το γεγονός ότι ο κ. Pyatt την αναπαρήγαγε δημοσίως και μέσω Twitter.

«Αυτά είναι τα δεδομένα και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ποιος ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες και ποιος προσπαθεί να τους χειραγωγήσει για να στοιχειοθετήσει μια αστήρικτη σκευωρία κατά των πολιτικών του αντιπάλων», σημειώνει η ΝΔ.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη, η εν εξελίξει έρευνα του FBI δεν σχετίζεται με Έλληνες πολιτικούς, καθώς επικεντρώνεται σε παραβιάσεις της αμερικανικής νομοθεσίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ

«Στη χθεσινή συνάντηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρέσβη των Η.Π.Α., η οποία έγινε με πρωτοβουλία του τελευταίου, ο κ. Geoffrey R. Pyatt άνοιξε μόνος του τη συζήτηση για τη Novartis και είπε, επί λέξει, στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι στις έρευνες που έχει πραγματοποιήσει το FBI για την υπόθεση Novartis δεν εμπλέκεται κανένας Έλληνας πολιτικός. Του τόνισε, επίσης, ότι ακόμη και η εν εξελίξει έρευνα του FBI δεν σχετίζεται με Έλληνες πολιτικούς, καθώς επικεντρώνεται σε παραβιάσεις της αμερικανικής νομοθεσίας και ότι η αμερικανική πλευρά δεν επιθυμεί την οποιαδήποτε ανάμιξή της στις αντίστοιχες έρευνες που διεξάγει η ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς αυτές αφορούν την ενδεχόμενη παραβίασης της ελληνικής έννομης τάξης.

Μετά τη συνάντησή τους οι κ. Μητσοτάκης και Pyatt συμφώνησαν να εκδοθεί μια ανακοίνωση που να περιλαμβάνει και την κάτωθι δήλωση του Πρέσβη, η οποία μέσω των επιτελείων τους συντάχθηκε γραπτώς και στα ελληνικά και στα αγγλικά, ως είθισται, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρερμηνεία. "Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς".

Aυτή είναι η δήλωση που είχε το θράσος να αμφισβητήσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Δημ. Τζανακόπουλος και στη συνέχεια μέσω διαρροών του και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, παρά το γεγονός ότι την αναπαρήγαγε δημοσίως ο κ. Pyatt μέσω Twitter.

Αυτά είναι τα δεδομένα και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ποιος ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες και ποιος προσπαθεί να τους χειραγωγήσει για να στοιχειοθετήσει μια αστήρικτη σκευωρία κατά των πολιτικών του αντιπάλων».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Θαυμαζω την ικανοτητα των Συριζαιων να τρωνε σφαλιαρες. Καποτε λεγανε ενα ψεμα και διαψευδονταν μετα απο 1-2 μηνες, τώρα χρειάζονται μονο λιγες ώρες, αλλά εκεί αυτοί, ακάθεκτοι!

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ