Η καλλιτεχνική πλευρά του Έντι Ράμα- Εγκαινιάστηκε έκθεση του, στο Ζάππειο μέγαρο

Μητσοτάκης Ράμα Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Ο Έντι Ράμα ξενάγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην έκθεση έργων τέχνης του Αλβανού πρωθυπουργού, η οποία εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Ζάππειο Μέγαρο. 

«Improvisations» (αυτοσχεδιασμοί) είναι ο τίτλος της έκθεσης του Έντι Ράμα, η οποία παρουσιάζει έργα μεικτής τεχνικής και γλυπτά του Αλβανού πρωθυπουργού. Η έκθεση, η οποία διοργανώνεται από το υπουργείο Εξωτερικών, αποτελείται από 15 νέα έργα, τα οποία δημιουργήθηκαν το 2023 για τον συγκεκριμένο σκοπό, 33 ζωγραφικά δημιουργήματα και επιλογή κεραμικών, από το 2015 έως σήμερα. 

mitsotakis-ramma Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC

Ο τίτλος της έκθεσης απηχεί τον ιδιαίτερο τρόπο εργασίας του καλλιτέχνη, επεσήμανε ο Νίκος Δένδιας, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων. Ο Έντι Ράμα αυτοσχεδιάζει πάνω σε χαρτιά μεγέθους Α4, τα οποία ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί στο γραφείο του. Με έντονα χρώματα, με δυνατότητα παρακολούθησης της καλλιτεχνικής χειρονομίας, συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών. 

mitsotakis-ramma Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
mitsotakis-ramma Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
mitsotakis-ramma Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI

«Όπως ο ίδιος έχει εξομολογηθεί, αυτή η αυτόματη καλλιτεχνική γραφή τον βοηθάει να συγκεντρωθεί και στα πρωθυπουργικά του καθήκοντα. Διατυπώνει έτσι έμπρακτα μια εξωστρεφή σύμπραξη της τέχνης με την άσκηση της πολιτικής. Κοινό στοιχείο των έργων του είναι η αίσθηση ροής και κίνησης και τα βιομορφικά σχήματα, που μοιάζουν να προκύπτουν, να γεννιούνται το ένα μέσα από το άλλο», επεσήμανε ακόμη ο κ. Δένδιας αναφερόμενος στα έργα του Έντι Ράμα. 

mitsotakis-ramma Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
mitsotakis-ramma Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
mitsotakis-ramma Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI

Πολλοί, σημείωσε ο υπουργός, ίσως δεν γνωρίζουν το δημιουργικό ταλέντο του Αλβανού πρωθυπουργού στη ζωγραφική, όπως και ότι ως καλλιτέχνης έχει «μια μακρά και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, τολμώ να πω, μοναδική πορεία. Από το Παρίσι ως νεαρός ζωγράφος μέχρι την καλλιτεχνική μεταμόρφωση της πόλης των Τιράνων και το βραβείο “Δήμαρχος του Κόσμου” το 2004», επεσήμανε ακόμη μεταξύ άλλων. 

Η έκθεση του Έντι Ράμα στο Ζάππειο Μέγαρο θα είναι ανοικτή για το κοινό από σήμερα, Τρίτη, έως και την Παρασκευή (31/3). 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM