Χάρης Δούκας: «Θα φροντίσουμε ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ»

Χάρης Δούκας: «Θα φροντίσουμε ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Λίγες μόνο ώρες μετά την εντολή που δόθηκε να σβηστούν τα ονόματα των 57 νεκρών των Τεμπών που γράφτηκαν με κόκκινη μπογιά μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ο Χάρης Δούκας δίνει τη δική του απάντηση.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μετά το συμβάν, ενημερώνει πως ο Δήμος Αθηναίων θα μεριμνήσει για τη δημιουργία μνημείου στη μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. «Μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή. Ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη. Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών.

»Ο Δήμος Αθηναίων ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των πολιτών για την απονομή δικαιοσύνης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων στην ανάρτησή του. Υπενθυμίζεται πως εχθές συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την 28η Φεβρουαρίου του 2023, την ημέρα του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη χώρα, αυτό των Τεμπών.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης μετά τις εκδηλώσεις και τις πορείες που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στην μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας, έδωσε εντολή να σβηστούν τα ονόματα των 57 νεκρών που οι πολίτες έγραψαν με κόκκινη μπογιά νωρίτερα έξω από τη Βουλή, εκεί όπου βρίσκεται το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ωστόσο λίγη ώρα πριν σήμερα, οι φοιτητές στο πλαίσιο του νέου συλλαλητηρίου κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων βρέθηκαν στο σημείο και ξαναέγραψαν τα ονόματά τους.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ