Χάρης Δούκας: «Θα φροντίσουμε ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ»

Χάρης Δούκας: «Θα φροντίσουμε ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Λίγες μόνο ώρες μετά την εντολή που δόθηκε να σβηστούν τα ονόματα των 57 νεκρών των Τεμπών που γράφτηκαν με κόκκινη μπογιά μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ο Χάρης Δούκας δίνει τη δική του απάντηση.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μετά το συμβάν, ενημερώνει πως ο Δήμος Αθηναίων θα μεριμνήσει για τη δημιουργία μνημείου στη μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. «Μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή. Ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη. Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών.

»Ο Δήμος Αθηναίων ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των πολιτών για την απονομή δικαιοσύνης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων στην ανάρτησή του. Υπενθυμίζεται πως εχθές συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την 28η Φεβρουαρίου του 2023, την ημέρα του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη χώρα, αυτό των Τεμπών.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης μετά τις εκδηλώσεις και τις πορείες που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στην μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας, έδωσε εντολή να σβηστούν τα ονόματα των 57 νεκρών που οι πολίτες έγραψαν με κόκκινη μπογιά νωρίτερα έξω από τη Βουλή, εκεί όπου βρίσκεται το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ωστόσο λίγη ώρα πριν σήμερα, οι φοιτητές στο πλαίσιο του νέου συλλαλητηρίου κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων βρέθηκαν στο σημείο και ξαναέγραψαν τα ονόματά τους.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος»

Ανασκόπηση εβδομάδας με έμφαση σε ΟΗΕ, εξοπλιστικά, Τουρκία, Ρομά και κοινωνικές πολιτικές – «Η πολιτεία πρέπει να στέκεται δίπλα σε όσους πονούν, ακόμη κι αν την αμφισβητούν», σημείωσε ο πρωθυπουργός για την απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι
THE LIFO TEAM
Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM