FT: Το Βερολίνο ζητά την ψήφιση των μέτρων μέσα σε 4 ημέρες

FT: Το Βερολίνο ζητά την ψήφιση των μέτρων μέσα σε 4 ημέρες Facebook Twitter
The Council of the European Union / SOOC
1

Την ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή μέσα σε 4 ημέρες από τη στιγμή που θα υπάρξει συμφωνία ζητά το Βερολίνο, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα επιστολή που απέστειλε ο Σόιμπλε στο Γιούρογκρουπ και τη γερμανική Βουλή ανέφερε ότι πρέπει η συμφωνία να ψηφιστεί πρώτα από την ελληνική Βουλή και μετά από τα Κοινοβούλια των άλλων χωρών.

Όπως γράφει η εφημερίδα έχει μειωθεί η εμπιστοσύνη των δανειστών για την πιστότητα της ελληνικής κυβέρνησης ως προς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Για αυτό πρέπει να περάσουν τα μέτρα πρώτα από την ελληνική Βουλή και στη συνέχεια από τη γερμανική που κλείνει όμως στις 30 Ιουνίου.

Αναφέρεται επίσης ότι ήδη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις για να περάσει η συμφωνία.

Το άρθρο επισημαίνει πάντως ότι προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία ενώ το ΔΝΤ εμφανίζεται σκληρό απέναντι στις προτάσεις της Ελλάδας που ακόμη κι αν υπάρξει συμφωνία ίσως να μην προλάβει να πληρώσει τη δόση στο Ταμείο.

Αν υπάρξει τελικά συμφωνία τότε η χώρα θα λάβει τα 10.9 δισεκατομμύρια ευρώ του ΤΧΣ και η ΕΚΤ θα αυξήσει το όριο έκδοσης των εντόκων γραμματίων.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Πολιτική / Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Ας είναι το νέο έτος μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ειλικρίνεια στη δημόσια ζωή και λιγότερη στρεψοδικία και τοξικότητα στα κοινωνικά δίκτυα και στην πολιτική» τόνισε μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια