Ευρύ προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση- Ο "νικητής" της συζήτησης για τη διαπλοκή

Ευρύ προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση- Ο "νικητής" της συζήτησης για τη διαπλοκή Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
3

Ευρύ προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Alco για λογαριασμό του newsit.gr, η οποία πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 11-14 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 21,5% έναντι 15,1% του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφοντας διαφορά 6,4%. Να σημειωθεί πως στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco, η ΝΔ ήταν μπροστά με 21,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 15,5% με τη διαφορά τότε στο 5,8%.

Τρίτο κόμμα παραμένει σταθερά η Χρυσή Αυγή με 6,9%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,1%, πέμπτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,6% ενώ όσον αφορά στα μικρότερα κόμματα τα ποσοστά είναι τα εξής: το Ποτάμι 1,6% (1,9% επι των έγκυρων), οι ΑΝΕΛ 2,2% (2,7% επι των έγκυρων), η Ένωση Κεντρώων 2,3% (2,8% επι των έγκυρων), ενώ Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη και Πλεύση Ελευθερίας της Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνουν από 2,5% (3% επι των έγκυρων).

Στο ερώτημα, "Ποιος έπεισε περισσότερο στην Βουλή ότι πολεμάει την διαπλοκή" κερδίζει ο ΚΑΝΕΝΑΣ με 55% και ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει 23% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 18%.

Στο ερώτημα, αν απάντησε πειστικά ο Πρωθυπουργός στη Βουλή ότι δεν δημιουργεί νέα διαπλοκή στο θέμα των τηλεοπτικών καναλιών, οι απαντήσεις ήταν 67% "Όχι", 21% "Ναι" και 12% "ΔΞ/ΔΑ)

Στο ερώτημα αν απάντησε πειστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή όταν τον εγκάλεσε ο πρωθυπουργός για την Siemens, το 67% απάντησε "Όχι", το 18% "Ναι" κι ένα 15% ΔΞ/ΔΑ. 

Τέλος, στο ερώτημα ποιο κόμμα αφορά περισσότερο η διαπλοκή πρώτο είναι το ΠΑΣΟΚ με 28%, ακολουθεί η ΝΔ με 20% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM