Ευκλείδης Τσακαλώτος: Επενδύσαμε στον φόβο, είναι από τα πράγματα που πρέπει να ομολογήσουμε

tsakalotos Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Σε λάθη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως το κόμμα δεν πρέπει να επενδύσει στον φόβο την επόμενη περίοδο. 

«Νομίζω ότι τώρα στην επόμενη περίοδο πρέπει, χωρίς να επενδύσουμε στον φόβο, που εμείς το κάναμε, και είναι ένα μέρος της κριτικής μας... Δηλαδή το μείγμα της πολιτικής μας, πόσο λέμε το θετικό μας πρόσημο, το θετικό μας πρόγραμμα, πόσο επενδύουμε στο πρόβλημα. Εκεί κάναμε λάθος. Είναι από τα πράγματα που πρέπει να ομολογήσουμε», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Ερωτηθείς για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, μετά την ήττα στις πρώτες εκλογές 2023, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Προφανώς προβληματίστηκε και προφανώς δίνει τη μάχη για να αλλάξουμε τους συχετισμούς. Νομίζω ότι είμαστε μια κυβερνώσα Αριστερά, νομίζω ότι θα πάμε με ένα πρόγραμμα που λέει ότι έχει τεράστια σημασία η οικονομία και η κοινωνία να πάνε μαζί». 

Όταν ρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει σχέδιο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επεσήμανε: «Νομίζω ότι το είπε στην Κεντρική Επιτροπή ο Αλέξης Τσίπρας, προσπαθήσαμε να καλλιεργήσουμε το χωράφι μιας προοδευτικής κυβέρνησης. Ηττήθηκε αυτό και φάνηκε ότι κάποιοι μπορούν να ζήσουν με μια κυβέρνηση με τη ΝΔ, όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ. Εμείς θεωρούμε ότι είναι καταστροφή η ΝΔ» και εξέφρασε την άποψη πως ο κόσμος φοβάται. 


Ευκλείδης Τσακαλώτος: Δεν δώσαμε αρκετή ιδεολογική μάχη με τη ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε δύο λάθη, ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

«Η Αριστερά έχει δύο ρόλους, να ακούει τον κόσμο και να εκπαιδεύει τον κόσμο. Νομίζω ότι δεν δώσαμε αρκετή ιδεολογική μάχη με τη ΝΔ, ότι ο ατομικισμός στις εργασιακές σχέσεις και οι ατομικές συμβάσεις δεν είναι λύση για να έχεις επαγγελματική άνοδο», εξήγησε και συμπλήρωσε πως συγχρόνως το πρόβλημα για το κόμμα ήταν «ότι δεν ακούσαμε». 

«Δεν θα αυξηθούν οι μισθοί αν δεν επιστρέψουν οι συλλογικές συμβάσεις, δεν γίνεται», υπογράμμισε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του. «Πρέπει να μην δημιουργείται φόβος, να επιτρέπεις σε μια κοινωνία να μπορεί να συζητήσει λογικά και τι φόροι χρειάζονται και τι είναι η καλή δόση ανάμεσα στη μείωση των φόρων και τις αυξήσεις των δαπανών ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος», επεσήμανε ακόμη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM