Εκλογές 2023: Γιώργος Παπανδρέου: «Η δημοκρατία απειλείται»

Εκλογές 2023: Γιώργος Παπανδρέου: «Η δημοκρατία απειλείται» Facebook Twitter
0

Στην Πάτρα ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, για τις εκλογές του 2023

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 2ο Γυμνάσιο Πατρών, ο Γιώργος Παπανδρέου προειδοποίησε για τις απειλές που διατρέχει η δημοκρατία.

«Η δημοκρατία απειλείται» είπε και εξήγησε: «απειλείται από τη συγκέντρωση πλούτου, εξουσίας και μέσω ενημέρωσης στα χέρια των λίγων. Απειλείται από τις ψηφιακές πλατφόρμες, που μας ελέγχουν μας παρακολουθούν καθημερινά» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

Συμπληρώνοντας αναφέρθηκε και στη «φτωχοποίηση, τις τεράστιες ανισότητες, την κλιματική αλλαγή και τις δημαγωγικές αντιδράσεις των πολώσεων και του αυταρχισμού». 

Σήμερα, όπως συμπλήρωσε, «κάνουμε το δημοκρατικό μας καθήκον και με την ψήφο μας επιλέγουμε εκπροσώπους του ελληνικού λαού». 

Παράλληλα, σημείωσε, όμως, πως η «δημοκρατία δεν είναι μόνο ένα εκλογικό σύστημα» αλλά και «ο καθημερινός μας πολιτισμός, η φωνή του πολίτη κάθε μέρα. Γι' αυτό και από αύριο συνεχίζουμε τον αγώνα για τη δημοκρατία».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM