Στις 6 το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί η ετυμηγορία του Ειδικού δικαστηρίου για τον Γιώργο Παπακωνσταντινου ο οποίος βαρύνεται με κατηγορίες για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της απόπειρα απιστίας, με βάση μάλιστα τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός δήλωσε αθώος στην απολογία του ενώ η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου ήταν καταπέλτης σε βάρος του προτείνοντας την καταδίκη του σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Αν το δικαστήριο κάνει δεκτή την εισαγγελική πρόταση ο Γ. Παπακωνσταντίνου κινδυνεύει με την επιβολή ισοβίων, την οποία θα αποφύγει μόνο αν του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Και σε αυτή την περίπτωση πάντως είναι ορατό το ενδεχόμενο να οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς η οριζόμενη ποινή για κάθε πράξη είναι τουλάχιστον 10 χρόνια κάθειρξη.
Πολιτική /
Έφτασε η ώρα της κρίσης για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Αυξάνονται τα ποσοστά ψωρίασης παγκοσμίως: Γιατί επιβαρύνονται περισσότερο οι εύπορες χώρες
Χίθροου: Ένα παιδί ανάμεσα στα άτομα που τραυματίστηκαν εν μέσω επίθεσης με σπρέι - Τι συνέβη
Πόσο καθαρός είναι πραγματικά ο αέρας στα αεροπλάνα;
Λούβρο: Διαρροή νερού προκάλεσε ζημιές σε εκατοντάδες έργα
Eurovision 2026: Αντιμέτωπη με πιθανές περικοπές στον προϋπολογισμό της
σχόλια