Στις 6 το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί η ετυμηγορία του Ειδικού δικαστηρίου για τον Γιώργο Παπακωνσταντινου ο οποίος βαρύνεται με κατηγορίες για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της απόπειρα απιστίας, με βάση μάλιστα τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός δήλωσε αθώος στην απολογία του ενώ η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου ήταν καταπέλτης σε βάρος του προτείνοντας την καταδίκη του σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Αν το δικαστήριο κάνει δεκτή την εισαγγελική πρόταση ο Γ. Παπακωνσταντίνου κινδυνεύει με την επιβολή ισοβίων, την οποία θα αποφύγει μόνο αν του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Και σε αυτή την περίπτωση πάντως είναι ορατό το ενδεχόμενο να οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς η οριζόμενη ποινή για κάθε πράξη είναι τουλάχιστον 10 χρόνια κάθειρξη.
Πολιτική /
Έφτασε η ώρα της κρίσης για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Από την αγκαλιά Καραλή και Ντουπλάντις, στις χειραψίες που δεν θέλει ο Σενγκούν

Πρίγκιπας Χάρι: «Δεν πιστεύω ότι έβγαλα τα άπλυτά μου στη φόρα»

Τζόρτζιο Αρμάνι: Ποιος είναι ο Μικέλε Μορσέλι που κληρονόμησε 60 εκατ. από την περιουσία του

Φοίβος Δεληβοριάς: Υποδέχεται τον Γιώργο Μαζωνάκη στην «ταράτσα» του στο Θέατρο Άλσος

Τσάρλι Κερκ: «Εγώ ήμουν» - Ο Τάιλερ Ρόμπινσον φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία σε συνομιλία εφαρμογής

σχόλια