Έφτασε η ώρα της κρίσης για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Έφτασε η ώρα της κρίσης για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου Facebook Twitter
SOOC
1

Στις 6 το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί η ετυμηγορία του Ειδικού δικαστηρίου για τον Γιώργο Παπακωνσταντινου ο οποίος βαρύνεται με κατηγορίες για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της απόπειρα απιστίας, με βάση μάλιστα τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός δήλωσε αθώος στην απολογία του ενώ η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου ήταν καταπέλτης σε βάρος του προτείνοντας την καταδίκη του σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Αν το δικαστήριο κάνει δεκτή την εισαγγελική πρόταση ο Γ. Παπακωνσταντίνου κινδυνεύει με την επιβολή ισοβίων, την οποία θα αποφύγει μόνο αν του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Και σε αυτή την περίπτωση πάντως είναι ορατό το ενδεχόμενο να οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς η οριζόμενη ποινή για κάθε πράξη είναι τουλάχιστον 10 χρόνια κάθειρξη.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Περάσαν σχεδόν τέσσερα χρόνια απ'το "editing" της λίστας Λαγκάρντ και τα ονόματα των συγγενών του Παπακωνσταντίνου δεν έχουν καν ελεγχθεί ώστε να δούμε αν βγάλαν τα λεφτά τους έξω παράνομα χωρίς να τα έχουν δηλώσει. Μη ξεχνάτε ότι η λίστα Λαγκάρντ δεν αποδεικνύει παρανομία αλλά πρόκειται καθαρά για ονόματα μεγαλοκαταθέσεων.Αν όντως γνωρίζαμε πως βγάλαν έξω τα λεφτά τους, τότε σίγουρα θα ήμαστε σίγουροι για το αν υπήρχε κίνητρο απ'τον Παπακωνσταντίνου.Η υπόθεση βρωμάει από χιλιόμετρα και δεν πιστεύω ότι ένας άνθρωπος σαν αυτόν θα έπραττε έτσι. Δημιουργεί δε άπειρα ερωτήματα η απουσία του Βενιζέλου από αυτή τη διαδικασία, η "σοβαρή" δικαιοσύνη κάλεσε τον Γ.Π. με βάση κάποιες μαρτυρίες ενώ ΔΕΝ ήταν στη θέση του υπουργού όταν έγινε το edit. Πώς, γιατί;Επειδή ο "λαός" όμως διψάει για αίμα και τρέφεται από τέτοια γεγονότα, είμαι βέβαιος ότι ο Γ.Π. θα φάει 100% ισόβια σε τέσσερις ώρες και κανείς δεν θα μάθει τι πραγματικά έγινε με τη λίστα Λαγκάρντ.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ