Απογοητευτικό το κλίμα στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού

Απογοητευτικό το κλίμα στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού Facebook Twitter
0
Απογοητευτικό το κλίμα στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού Facebook Twitter

Τριήμερη συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου πριν τη μετάβαση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε το Συμβούλιο Αρχηγών Κομμάτων την Παρασκευή, κατά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη.

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου της Παρασκευής, ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τους αρχηγούς όλων των κομμάτων τόσο για την έκβαση της συνάντησής του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, όσο και για τις συζητήσεις του με την ελληνική κυβέρνηση κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Παράλληλα με τη συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε και η ενημέρωση της Βουλής για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, σε κλειστή συνεδρία, ύστερα από αίτημα του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Από την άλλη, κλίμα απογοήτευσης φαίνεται να επικρατεί μεταξύ των κομμάτων. Ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού απηύθυνε έκκληση προς τον Πρόεδρο να αποδεχθεί τις συγκλίσεις Χριστόφια - Ταλάτ, ως μια προσπάθεια άσκησης πίεσης προς τον Έρογλου για να πάρει θέση πάνω στο θέμα

Με τη σειρά του, ο  πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, υποστήριξε ότι ο τρόπος που ο κος Αναστασιάδης διαχειρίζεται την κατάσταση προδίδει αμηχανία και σύγχυση και πως η απουσία εναλλακτικών σχεδιασμών στην παρούσα φάση θα οδηγήσει σε αδιέξοδο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM