Αναβλήθηκε η δίκη για την επίθεση στον Μπουτάρη - Στο εδώλιο Ψωμιάδης και άλλοι 11 κατηγορούμενοι

Αναβλήθηκε η δίκη για την επίθεση στον Μπουτάρη - Στο εδώλιο Ψωμιάδης και άλλοι 11 κατηγορούμενοι Facebook Twitter
1

Αναβλήθηκε για τις 20 Φεβρουαρίου 2020 η δίκη των κατηγορουμένων για την επίθεση εις βάρος του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων τον Μάιο του 2018, στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Στο ακροατήριο του Β' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν συνολικά 12 άτομα, ανάμεσα στα οποία ο πρώην βουλευτής, νομάρχης Θεσσαλονίκης και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο τελευταίος κατηγορείται για εξύβριση λόγω και έργω, αλλά και για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να καταφέρθηκε στον Γιάννη Μπουτάρη με μειωτικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, προτρέποντας τους φυσικούς δράστες να κινηθούν εναντίον του τέως δημάρχου. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι διώκονται κατά περίπτωση για διαταραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εξύβριση λόγω και έργω.

Το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση κάνοντας δεκτό το αίτημα δύο εκ των κατηγορουμένων που επικαλέστηκαν κολλήματα των συνηγόρων τους. Στην αίθουσα εμφανίστηκε και ο Γιάννης Μπουτάρης που δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής. Όλοι οι παραπάνω κατέστησαν κατηγορούμενοι ύστερα από προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, κατά την οποία εξετάστηκε και βιντεοληπτικό υλικό από την επίθεση. Η δικογραφία εστάλη από την Ασφάλεια στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και ακολούθησε η απαγγελία κατηγοριών και η παραπομπή της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Για την ίδια επίθεση, είχαν συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία τέσσερα άτομα, τρία από τα οποία έχουν ήδη καταδικαστεί, ενώ το τέταρτο παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Δικαστήριο Ανηλίκων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τις μέρες εκείνες, είχαμε χωριστεί σε αυτούς που καταδίκαζαν και στους αναγνωρίζοντες ελαφρυντικά έως και υποστηρικτές του Ψωμιάδη και των δραστών.Μεταξύ των υποστηρικτών του Ψωμιάδη, ήταν και ορισμένοι που έκαναν "κρα" 'οτι ήταν Χρυσαυγίτες.Να δούμε αν θα παρουσιαστούν τώρα.