Τσίπρας και Φάινμαν πήγαν στη Λέσβο και είδαν από κοντά τους πρόσφυγες

Τσίπρας και Φάινμαν πήγαν στη Λέσβο και είδαν από κοντά τους πρόσφυγες Facebook Twitter
0
Τσίπρας και Φάινμαν πήγαν στη Λέσβο και είδαν από κοντά τους πρόσφυγες Facebook Twitter

Oλοκληρώθηκε αργά σήμερα το απόγευμα η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αυστριακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν στη Λέσβο, όπου και επισκέφθηκαν το λιμάνι της Μυτιλήνης καθώς και τους χώρους προσωρινής φιλοξενίας και υποδοχής των προσφύγων, ενώ συναντήθηκαν και με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και τον δήμαρχο Μυτιλήνης Σπύρο Γαληνό.

«Στη Λέσβο που δείχνει ένα άλλο πρόσωπο στους πρόσφυγες, στην Ελλάδα της βαθειάς κρίσης που αγωνίζεται να πείσει όλη την Ευρώπη πως το πρόβλημα της προσφυγιάς δεν είναι πρόβλημα των Ελλήνων, των Αυστριακών, των Γερμανών, αλλά πρόβλημα όλης της Ευρώπης», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός στις δηλώσεις του λίγο πριν αναχωρήσει για τη Αθήνα.

«Η αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος μπορεί να γίνει μόνο ενιαία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε από τη μεριά του ο Αυστριακός καγκελάριος, ο οποίος εξεπλάγη με τα όσα είδε, κι ακόμα περισσότερο με τα όσα διαπίστωσε πως γίνονται για χιλιάδες ανθρώπους, σε ένα νησί που οι κάτοικοί του είναι τόσοι όσοι και οι μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν εδώ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η επίσκεψη των κκ Τσίπρα και Φάιμαν στη Λέσβο ολοκληρώθηκε στο ανοικτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων «το Χωριό του Όλοι μαζί», όπου όπως δήλωσαν «επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία των δύο χωρών για την διαχείριση του προσφυγικού, καθώς και η ανάγκη για μια προοδευτική προσέγγιση του ζητήματος, που θα διασφαλίζει τόσο την αποτελεσματικότητα όσο και την αναγκαία ανθρωπιστική παράμετρο».

Τσίπρας και Φάινμαν πήγαν στη Λέσβο και είδαν από κοντά τους πρόσφυγες Facebook Twitter
Τσίπρας και Φάινμαν πήγαν στη Λέσβο και είδαν από κοντά τους πρόσφυγες Facebook Twitter
Τσίπρας και Φάινμαν πήγαν στη Λέσβο και είδαν από κοντά τους πρόσφυγες Facebook Twitter
Τσίπρας και Φάινμαν πήγαν στη Λέσβο και είδαν από κοντά τους πρόσφυγες Facebook Twitter

Φ.Γεννηματά: Ο Πρωθυπουργός παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα

 

«Ο πρωθυπουργός σήμερα στη Λέσβο όπως και χθες στη Βουλή, απέδειξε ότι βολεύεται με το να παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα. Ο κύκλος όμως των ψευδαισθήσεων έκλεισε οριστικά» αναφέρει η Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Λέσβο. «Ούτε το προσφυγικό θα απομακρυνθεί από τη χώρα με τα πλοία της γραμμής, ούτε τα προβλήματα του ελληνικού λαού θα λυθούν με φλυαρίες για τα εύκολα και αμήχανη σιωπή για τα δύσκολα. Τα προβλήματα είναι εδώ, είναι πολλά και απαιτούν λύσεις» σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ποτάμι: Έπρεπε να το ζητήσει ο Φάινμαν, για να πάει ο Πρωθυπουργός στη Μυτιλήνη

 

«Έπρεπε ο καγκελάριος της Αυστρίας Bέρνερ Φάιμαν να ζητήσει να επισκεφθεί τη γραμμή της προσφυγιάς στα ελληνικά νησιά για να αναγκασθεί να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη» σχολιάζει το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα και Φάινμαν στη Μυτιλήνη. «Έπρεπε να περάσουν μήνες για να προωθηθεί η θέση που επαναλάμβανε συνεχώς το Ποτάμι για μια μεγάλη συμφωνία με την Τουρκία -με τη διαμεσολάβηση της ΕΕ- έτσι ώστε οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές να σταματάνε στα εδάφη της» προστίθεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση. «Η ενεργοποίηση της ΕΕ έπρεπε να είχε γίνει από την άνοιξη πριν ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και χαθούν ανθρώπινες ζωές. Αλλά την άνοιξη η Ευρώπη αδρανούσε και η ελληνική κυβέρνηση μιλούσε για μετανάστες που το πρωί "λιάζονται" και το βράδυ εξαφανίζονται» καταλήγει.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, έσπευσε να απαντήσει στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, με το πρωθυπουργικό γραφείο να σχολιάζει χαρατηριστικά πως «η ακροδεξιά ευρωομάδα της Λεπέν θα αναγνώριζε πολύ περισσότερο τις απόψεις της στην σημερινή θλιβερή ανακοίνωση του Ποταμιού για το προσφυγικό». «Είναι πραγματικά άξιο απορίας τί σχέση έχουν οι θέσεις του Ποταμιού για τους πρόσφυγες, με τις αντίστοιχες θέσεις της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην οποία υποτίθεται ότι συμμετέχει» αναφέρει σε ανακοίνωση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM