Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέροντας το πρωί στον Αντ1 ότι «έχουμε την αίσθηση ότι στο Eurogroup θα έχουμε θετικά σημάδια ότι προχωρούμε προς συμφωνία» κι ότι αν όλα πάνε καλά ίσως να μην χρειαστεί η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίδη «ο λόγος που φτάσαμε σε αυτό το σημείο ήταν η στάση από την πλευρά των θεσμών που ζητούσαν όλο και περισσότερα». «Δεν πήγαμε άδικα στο δημοψήφισμα» είπε σημειώνοντας  ότι βοήθησε στη διαπραγμάτευση.

 «Το ζητούμενο είναι να έχει υπάρξει όλη η απαραίτητη προεργασία έτσι ώστε η πρόταση που θα φτάσει στο Eurogroup να έχει όλα τα εχέγγυα για θετική κατάληξη» τόνισε.

Ακόμη διέψευσε τα διάφορα σενάρια περί δραχμής ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο καθώς η κυβέρνηση επί μήνες προσπαθεί για συμφωνία.

 

 «Την εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα ήρθε η έκθεση του ΔΝΤ για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» πρόσθεσε ο κ. Σακελλαρίδης, τονίζοντας ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να εκλείψει επιτέλους η αβεβαιότητα. Εάν ρυθμιστεί το ζήτημα του χρέους, μετά από την πολύ σκληρή διαπραγμάτευση, θα είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία».

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση έχει σκεφτεί τι θα κάνει σε περίπτωση που συμβεί κάτι την τελευταία στιγμή ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε «ότι όλες αυτές τις ημέρες γίνονται επαφές και συζητήσεις με επιτελεία, θεσμούς και χώρες με εξέχοντα ρόλο στην παγκόσμια οικονομία ώστε να ανοίξει ο δρόμος και να πάμε σε συμφωνία χωρίς τέτοιου τύπου “μπανανόφλουδες” και παγίδες»

Στην ερώτηση αν θα περάσει στη Βουλή από την κυβέρνηση η συμφωνία και κατά πόσο θα χρειαστούν οι θετικές ψήφοι κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο κ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε πως «είμαι σίγουρος ότι θα περάσει και από την ΚΟ και από τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, γιατί σημασία έχει να πατήσουμε στα πόδια μας». «Οι βουλευτές θα ψηφίσουν κατά συνείδηση αλλά η συνείδηση σε τέτοιες στιγμές ιστορικής ευθύνης κρίνεται ανάλογα».

Ο κ. Σακελλαρίδης ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία στις τράπεζες και τους ευχαρίστησε για την ψυχραιμία και τη νηφαλιότητα που επιδεικνύουν.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr